Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.
Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români

- o cutie spaghete
- 1-2 borcan sos chinezesc sweet and sour
- 3 linguri pasta de tomate dizolvate in 100ml de apa
- 4 linguri cu ulei de masline
- 1 varf de lingurita cu pudra de chilli
- o ceapa
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- 2 morcovi
- 400 g carne tocata din piept de pui
- 2 fire de usturoi verde
- o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul si usturoiul se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la calit in uleiul de masline incins.Se lasa la calit circa 5 minute pana se inmoaie ceapa.
Se adauga carnea tocata de pui si se lasa la calit pana se albeste.
Se adauga pasta de tomate, dizolvata in apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa la inabusit circa 10 minute.
Se adauga sosul chinezesc si inca 2-3 linguri cu apa si lasam inca 15 minute, de data asta nu mai punem capacul.
Se sareaza, pipereaza si se adauga busuiocul iar apoi se mai lasa inca 15 minute.
Intre timp fierbem spaghetele si sa nu uitam sa le dam printr-un jet de apa rece.
Asezam spaghetele intr-o farfurie iar in mijloc punem din abundenta carnita cu sos si legume.
Presaram patrunjel proaspat tocat si parmezan, dupa preferinte.
Se serveste cu vin demidulce alb.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Ionela (ionix)
5 Cele mai apreciate cărți cu REȚETE SĂNĂTOASE și vegetariene

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?