Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.
Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- o cutie spaghete
- 1-2 borcan sos chinezesc sweet and sour
- 3 linguri pasta de tomate dizolvate in 100ml de apa
- 4 linguri cu ulei de masline
- 1 varf de lingurita cu pudra de chilli
- o ceapa
- 1/2 lingurita busuioc tocat
- 2 morcovi
- 400 g carne tocata din piept de pui
- 2 fire de usturoi verde
- o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul si usturoiul se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la calit in uleiul de masline incins.Se lasa la calit circa 5 minute pana se inmoaie ceapa.
Se adauga carnea tocata de pui si se lasa la calit pana se albeste.
Se adauga pasta de tomate, dizolvata in apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa la inabusit circa 10 minute.
Se adauga sosul chinezesc si inca 2-3 linguri cu apa si lasam inca 15 minute, de data asta nu mai punem capacul.
Se sareaza, pipereaza si se adauga busuiocul iar apoi se mai lasa inca 15 minute.
Intre timp fierbem spaghetele si sa nu uitam sa le dam printr-un jet de apa rece.
Asezam spaghetele intr-o farfurie iar in mijloc punem din abundenta carnita cu sos si legume.
Presaram patrunjel proaspat tocat si parmezan, dupa preferinte.
Se serveste cu vin demidulce alb.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Ionela (ionix)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.