Timp de preparare: 20 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pachet foi de placinta,
- 1 litru de lapte,
- 8-10 oua( preferabil de oua tara; cele din comert nu dau acelasi aspect),
- 250-300 gr.zahar( in functie de gustul fiecaruia),
- 300 gr branza de vaci sau telemea(data prin razatoare)
- zahar vanilat, coaja de lamaie,
- 1 lingura de gris
- o tava de aragaz,
- ulei pentru uns tava si pus deasupra placintei inainte de a fi bagata la cuptor.
Mod de preparare:
Se unge tava cu ulei, se pun 2 foi ( intinse) in tava, apoi cate doua foi se strang sub forma de evantai se pun in tava si se continua asa cu cate 2 foi pana se acopera toata tava.Se pune branza in faldurile formate din foi pe toata suprafata.
Apoi se amesteca laptele, ouale, zaharul, esentele; se toarna peste foile cu branza, se presara putin gris pe toata suprafata placintei; se picura putin ulei deasupara si se baga tava la cuptorul (incalzit in prealabil).
Se lasa la cuptor pana se coaguleaza oualele, cu laptele (aspectul din poza).
E in functie de cuptor, in medie o ora trebuie tinuta la cuptor.
Pofta buna!
O reteta propusa de: MIHAELA VILCAN (michaela7327)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară