IN ACEST ARTICOL:
E delicioasa!

Timp de preparare: 20 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • un pachet foi de placinta,
  • 1 litru de lapte,
  • 8-10 oua( preferabil de oua tara; cele din comert nu dau acelasi aspect),
  • 250-300 gr.zahar( in functie de gustul fiecaruia),
  • 300 gr branza de vaci sau telemea(data prin razatoare)
  • zahar vanilat, coaja de lamaie,
  • 1 lingura de gris
  • o tava de aragaz,
  • ulei pentru uns tava si pus deasupra placintei inainte de a fi bagata la cuptor.

Mod de preparare:

Se unge tava cu ulei, se pun 2 foi ( intinse) in tava, apoi cate doua foi se strang sub forma de evantai se pun in tava si se continua asa cu cate 2 foi pana se acopera toata tava.

Se pune branza in faldurile formate din foi pe toata suprafata.

Apoi se amesteca laptele, ouale, zaharul, esentele; se toarna peste foile cu branza, se presara putin gris pe toata suprafata placintei; se picura putin ulei deasupara si se baga tava la cuptorul (incalzit in prealabil).

Se lasa la cuptor pana se coaguleaza oualele, cu laptele (aspectul din poza).

E in functie de cuptor, in medie o ora trebuie tinuta la cuptor.

Pofta buna!


O reteta propusa de: MIHAELA VILCAN (michaela7327)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri