Timp de preparare: 20 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pachet foi de placinta,
- 1 litru de lapte,
- 8-10 oua( preferabil de oua tara; cele din comert nu dau acelasi aspect),
- 250-300 gr.zahar( in functie de gustul fiecaruia),
- 300 gr branza de vaci sau telemea(data prin razatoare)
- zahar vanilat, coaja de lamaie,
- 1 lingura de gris
- o tava de aragaz,
- ulei pentru uns tava si pus deasupra placintei inainte de a fi bagata la cuptor.
Mod de preparare:
Se unge tava cu ulei, se pun 2 foi ( intinse) in tava, apoi cate doua foi se strang sub forma de evantai se pun in tava si se continua asa cu cate 2 foi pana se acopera toata tava.Se pune branza in faldurile formate din foi pe toata suprafata.
Apoi se amesteca laptele, ouale, zaharul, esentele; se toarna peste foile cu branza, se presara putin gris pe toata suprafata placintei; se picura putin ulei deasupara si se baga tava la cuptorul (incalzit in prealabil).
Se lasa la cuptor pana se coaguleaza oualele, cu laptele (aspectul din poza).
E in functie de cuptor, in medie o ora trebuie tinuta la cuptor.
Pofta buna!
O reteta propusa de: MIHAELA VILCAN (michaela7327)
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”