14 Iunie 2010 publicat în Retete culinare 30 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Aspect deosebit, texturi diferite, gust delicios.

Timp de preparare: 90 min

Dificultate: medie

Ingrediente prajitura cu mac si nuca de cocos:

Ingrediente blat:

  • 8 albusuri de ou
  • 200 de grame de zahar
  • 100 de grame mac
  • 100 de grame nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt

Ingrediente crema prajitura cu mac:

  • 200 ml. de lapte
  • 150 grame de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 8 galbenusuri de ou
  • 200 grame de unt

Alte ingrediente prajitura cu mac:

  • 2 pachete biscuiti Picnic
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 50 grame ciocolata alba
  • 50 grame ciocolata cacao
  • 100 ml. apa

Mod de preparare prajitura cu mac si nuca de cocos:

Mod de preparare blat:

Se bat cele 8 albusuri spuma impreuna cu cele 200 gr. zahar. Continuam adaugand 100 grame mac si 100 grame nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 4 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare se da la cuptor in tava intinsa.

Mod de preparare crema:

Se freaca cele 8 galbenusuri cu 150 grame de zahar si se amesteca cu 1 zahar vanilat. Mai adaugam 3 linguri de faina si amestecam bine. Se toarna in 200 ml. de lapte si se pune la fiert avand grija sa amestecam pana se ingroasa, apoi punem la racit. Dupa racire se amesteca cu 200 grame de unt.

Asamblare:

Se intinde crema in strat uniform peste blat. Deasupra se aseaza un strat de biscuiti Picnic inmuiati intr-un sirop facut din 4 linguri de zahar, 100 ml. apa si 1 esenta de rom. Peste biscuiti se glazureaza cu cele doua culori de ciocolata topite separat la aburi astfel incat sa aibe un aspect marmorat.




O reteta propusa de: Adriana Moldovan (amola)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri