Se ia un pui frumos, curat, spalat si bine uscat. La final, te lingi pe degete, dar nu prea poti direct, pentru ca are si sos de bulion si multe condimente. Garnitura de care vreti - eu am ales un piure clasic. Se bea un pahar de vin rosu, demisec ori chiar si bere.
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pui frumos,
- sos de bulion,
- ulei,
- sare,
- condimente - piper, coriandru, ghimbir, nucsoara, oregano, 2 cuisoare
- un pahar de vin alb,
- 2 catei de usturoi, intregi, cu coaja, taiem numai motul tare
Mod de preparare:
Cu mana unsa luam din fiecare condiment si ungem puiul pregatit - adica usor prefiert, in apa cu sare, apoi clatit bine si uscat cu un servet curat, - si pe din afara si pe dinauntru cu fiecare dintre condimentele mentionate, apoi il punem intr-o cratita confortabila, cu ulei si putina apa. Verificam, prin intoarcerea lui de pe o parte pe alta, cum se prezinta, apoi, dupa 20 minute, punem si sosul bun de bulion si paharul de vin alb, precum si cei doi catei de usturoi. Cand e gata de servit, avem si piureul clasic cu unt si lapte, ca garnitura, alaturi un castravecior murat si un pahar de bere rece, ori unul de vin rosu, la temperatura camerei. Pofta buna
Citeste si:
Atracția interpersonală: De ce ne plac sau ne simțim atrași de...
Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.
O reteta propusa de: natalia ionescu (natalita)
Citeste si:
Cum te pregătești pentru tranziția către primăvară în materie de...
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?