Se ia un pui frumos, curat, spalat si bine uscat. La final, te lingi pe degete, dar nu prea poti direct, pentru ca are si sos de bulion si multe condimente. Garnitura de care vreti - eu am ales un piure clasic. Se bea un pahar de vin rosu, demisec ori chiar si bere.
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pui frumos,
- sos de bulion,
- ulei,
- sare,
- condimente - piper, coriandru, ghimbir, nucsoara, oregano, 2 cuisoare
- un pahar de vin alb,
- 2 catei de usturoi, intregi, cu coaja, taiem numai motul tare
Mod de preparare:
Cu mana unsa luam din fiecare condiment si ungem puiul pregatit - adica usor prefiert, in apa cu sare, apoi clatit bine si uscat cu un servet curat, - si pe din afara si pe dinauntru cu fiecare dintre condimentele mentionate, apoi il punem intr-o cratita confortabila, cu ulei si putina apa. Verificam, prin intoarcerea lui de pe o parte pe alta, cum se prezinta, apoi, dupa 20 minute, punem si sosul bun de bulion si paharul de vin alb, precum si cei doi catei de usturoi. Cand e gata de servit, avem si piureul clasic cu unt si lapte, ca garnitura, alaturi un castravecior murat si un pahar de bere rece, ori unul de vin rosu, la temperatura camerei. Pofta buna
Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.
O reteta propusa de: natalia ionescu (natalita)
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară