un desert delicios!

Timp de preparare: 90 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 3 portocale
  • 150 g migdale
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 100 ml cafea
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare:
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma albicioasa.Peste ele se pune coaja rasa de la portocale (aprox. 150g ) , migdalele macinate fin , cafeaua, scortisoara si faina. Se amesteca bine dupa fiecare ingredient cu o lingura de lemn. In compozitia rezultata se incorporeaza amestecand usor albusurile batute spuma tare .

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si se da la cuptor la foc mic aprox. 1 ora pana se desprinde usor de pe margini.

Portocale se storc si se strecoara sucul.Acesta se pune la fiert cu 3 linguri de zahar.
Se insiropeaza prajitura cu acest suc.

Pofta buna!

O reteta propusa de: gaby gaby (gaby_s_blog)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu portocale si migdale.