Fierbi totul, la foc potrivit, pe plita incinsa, cu capacul pus la cratita.
Te mai uiti din cand in cand, sub capacul cratitei, sa nu sece sau si mai rau sa se arda bunatatea de acolo. Daca este nevoie micsorezi focul sau adaugi putina apa si/sau vin.
Se serveste fierbinte, cu smantana si verdeata presarata deasupra.
Merge un pahar de vin alb demisec. Nici muraturi in otet nu strica sa pui pe masa.
Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Prazul este leguma reprezentativa a romanului. Nu stiu daca am copiat sau nu de la irlandezi, stindardul oltenesc. La Slatina, anual se tine festivalul prazului, undeva prin toamna. Este ziua in care nu se intra in oras, decat daca ai in mana un praz.
Bine gatit sau crud, in loc de ceapa, prazul este o leguma gustoasa, plina de vitamine.
Sursa: muncaprotejata.wordpress.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie