Fierbi totul, la foc potrivit, pe plita incinsa, cu capacul pus la cratita.
Te mai uiti din cand in cand, sub capacul cratitei, sa nu sece sau si mai rau sa se arda bunatatea de acolo. Daca este nevoie micsorezi focul sau adaugi putina apa si/sau vin.
Se serveste fierbinte, cu smantana si verdeata presarata deasupra.
Merge un pahar de vin alb demisec. Nici muraturi in otet nu strica sa pui pe masa.
Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Prazul este leguma reprezentativa a romanului. Nu stiu daca am copiat sau nu de la irlandezi, stindardul oltenesc. La Slatina, anual se tine festivalul prazului, undeva prin toamna. Este ziua in care nu se intra in oras, decat daca ai in mana un praz.
Bine gatit sau crud, in loc de ceapa, prazul este o leguma gustoasa, plina de vitamine.
Sursa: muncaprotejata.wordpress.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei