Pentru ca nimic nu este mai gustos decat o prajitura facuta in casa cu un strop de dragoste si olecuta de indemanare, va propunem pentru astazi o reteta speciala de prajitura: prajitura cu nes, un desert care merita incercat si gustat! Iata o prajitura sofisticata, dar indraznet de delicioasa numai buna de servit in zilele speciale in care vreti sa va impresionati musafirii (de ce nu, chiar si in cea de Pasti) sau de fiecare data cand vreti sa le faceti o surpriza dulce si placuta celor dragi. In ciuda titulaturii de prajitura cu pretentii, nu este greu de realizat, ba chiar deloc. Si se spune ca cine gusta din ea pentru prima oara, o sa-si mai doreasca si a doua oara…
Prajitura cu nes, desertul care iti reda pofta de viata
Blat:
Ingrediente:
-8 oua
-8 linguri zahar
-8 linguri ulei
-8 linguri faina
-1 pachet praf de copt
Preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma cu telul. Se adauga cele 8 linguri de zahar treptat, in ploaie, si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste definitiv. Intre timp, se freaca galbenusurile cu uleiul (cele 8 linguri se adauga treptat si se amesteca cu o lingura de lemn ca la maioneza) si cu praful de copt nestins. Peste albusurile batute spuma cu zahar se toarna galbenusurile, apoi se adauga si faina, amestecand usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn. Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei si se presara cu putina faina, dupa care se tapeteaza cu hartie. Compozitia se rastoarna in tava si se introduce la cuptor. Se da la foc potrivit si se lasa timp de 40 de minute sau pana cand compozitia se coace. Cand este gata, se da la racit si se taie blatul in 2 parti egale, pe lungime.
Crema 1
Ingrediente:
-600 ml lapte
-2/3 cana zahar
-6 galbenusuri
-1/2 pachet margarina
- 6 linguri cu varf faina
-1 fiola esenta vanilie
Preparare:
Se pune laptele la foc, se freaca galbenusurile cu zaharul si se subtiaza cu putin lapte. Se adauga si faina peste galbenusuri, se amesteca, dupa care se rastoarna compozitia peste laptele de pe foc si se lasa la foc mic, amestecand, pana cand crema incepe sa se ingroase. Se da la o parte de pe foc, dupa care se adauga margarina. Cand se mai raceste, se adauga si esenta de vanilie. Cand s-a racit de tot, cu ajutorul unei spatule, se intinde crema uniform intre cele doua foi ale blatului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară