Timp de preparare: 15 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 piept de rata,
- 3 linguri miere,
- 3 linguri sos de soia,
- 7 linguri otet de orez sau balsamic,
- 1 lingura ghimbir ras,
- sare,
- piper1 lingura ulei,
- 1 ceapa mare;
Mod de preparare:
1.Pieptul de rata se taie fasii si se pune intr-un bol, intr-un amestec de sos de soia, miere,otet de orez sau balsamic, sare, piper, 1 lingurita de ghimbir ras,1 ceapa taiata rotocoale si se marineaza mai multe ore.
2.Se incalzeste wok-ul,in care s-a pus o lingura de ulei, si ,cand este bine infierbantat, se adauga continutul bolului si se frige totul timp de 5 minute,amestecand mereu cu o spatula de lemn.Se serveste cu taietei chinezesti.
Obs:Se poate prepara si cu carne de pui, somon proaspat sau creveti.
Nota:Wok-ul este un tip de tigaie rotunda, cu fundul bombat,in care se foloseste o cantitate minima de ulei pentru frigerea carnii.Se foloseste mult in bucataria chinezeasca,fiind o ustensila de bucatarie specifica Asiei.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară