Timp de preparare: 15 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 piept de rata,
- 3 linguri miere,
- 3 linguri sos de soia,
- 7 linguri otet de orez sau balsamic,
- 1 lingura ghimbir ras,
- sare,
- piper1 lingura ulei,
- 1 ceapa mare;
Mod de preparare:
1.Pieptul de rata se taie fasii si se pune intr-un bol, intr-un amestec de sos de soia, miere,otet de orez sau balsamic, sare, piper, 1 lingurita de ghimbir ras,1 ceapa taiata rotocoale si se marineaza mai multe ore.
2.Se incalzeste wok-ul,in care s-a pus o lingura de ulei, si ,cand este bine infierbantat, se adauga continutul bolului si se frige totul timp de 5 minute,amestecand mereu cu o spatula de lemn.Se serveste cu taietei chinezesti.
Obs:Se poate prepara si cu carne de pui, somon proaspat sau creveti.
Nota:Wok-ul este un tip de tigaie rotunda, cu fundul bombat,in care se foloseste o cantitate minima de ulei pentru frigerea carnii.Se foloseste mult in bucataria chinezeasca,fiind o ustensila de bucatarie specifica Asiei.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.