Timp de preparare: o ora
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru foaie:
- 4 oua,
- 150g unt,
- un praf sare,
- 3 linguri zahar,
- 3 linguri cacao,
- 2 linguri faina,
- 1 plic zahar vanilat.
Pentru crema:
- 4 galbenusuri,
- 150 g unt,
- 4 linguri cacao,
- 6 linguri lapte,
- 4 linguri faina,
- 5 linguri zahar,
- 200 g ciocolata menaj,
- 1 esenta rom,
- 200g-300g frisca.
Mod de preparare:
Untul moale se amesteca cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Se adauga ouale unul cate unul si spre sfarsit se pune cacaua impreuna cu faina. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie si se baga la cuptor, la foc potrivit.
In acest timp se pregateste crema de ciocolata. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si cacaua. Ciocolata se topeste in lapte pe baie de aburi. Cand s-a topit ciocolata se adauga compozitia de ou si se fierbe pe baie de aburi pana se obtine o crema legata. Se amesteca cu romul si untul, apoi se lasa la rece.
Pe un platou se pune blatul, se intinde crema de ciocolata si frisca.
Pofta buna!
O reteta propusa de: grigore florina (floricel)
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse