Timp de preparare: 154 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 buc.Pita(4 lipii),
- 500g.carne de miel,
- 2 cepe,
- 2 vinete mici,
- 1 lingura condimente pentru carne de miel,
- 1/2 manunchi de coriandru proaspat,
- ulei de masline,
- sos Tzatziki;
Mod de preparare:
1.Se spala vinetele si se taie pe lungime, in fasii de 5 mm.Se ung cu ulei de masline pe ambele parti , apoi se frig pe gratar 10 minute.
2.Carnea de miel se taie cubulete si se caleste in ulei de masline;se condimenteaza cu 1 lingura de condimente pentru carne de miel.
3.Se curata cele 2 cepe, se taie rondele si se pun pe gratar 4 minute pe fiecare parte.
4.Se pune Pita pe gratar ca sa se incalzeasca.
5.Se pliaza in doua fiecare lipie, se unge cu sos Tzatziki, se adauga ceapa, vinete, carne de miel si se presara cu coriandru fin tocat.Se acopera cu celalta parte a lipiei ,apoi se serveste cu restul de sos Tzatziki si cu bere rece.
Nota:
Pentru sosul Tzatziki, se curata 3 catei de usturoi si 2 castraveti si se dau pe razatoarea fina. Se amesteca cu 5 linguri de smantana si 5 de iaurt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se toaca mararul si se adauga in sosul astfel obtinut.Cine doreste, mai poate adauga ardei iute tocat si masline taiate marunt.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară