Timp de preparare: 55 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 pere ,
- 2dl. vin rosu,
- 200g.prune uscate,
- 100g. mere,
- 1 ou,
- 50g.pesmet,
- 2g. coriandru,
- 600g.piept de pui feliat,
- 120g.alune,
- 50ml. ulei,
- 30g.unt,
- 1 lingura condimente pentru carne de pui,
- 2dl. smantana,
- 1dl.suc de portocale,
- sare;
Mod de preparare:
1.Se curata perele,se taie in patru si se fierb in vin rosu.
2.se scot samburii din prunele uscate, dupa ce ,in prealabil,au fost tinute in apa,se amesteca cu marul curatat si taiat cubulete, cu oul si pesmetul.Se condimenteaza cu sare si coriandru fin tocat.
3.Fiecare bucata de piept de pui se bate cu batatorul de carne,se condimenteaza pe ambele parti cu condimente pentru carne de pui, se pune umplutura de prune uscate , se ruleaza ,se trec rulourile prin 60g. migdale zdrobite si se prind cu scobitori.Se rumenesc in ulei fierbinte, se scot,se aseaza intr-o tava cu un pahar de apa si se pun la cuptor pana se patrund.
4.Celelalte 60g. migdale se zdrobesc si se rumenesc intr-o tigaie de Teflon,apoi se varsa smantana si sucul de portocale peste ele si se fierb 2-3 minute.
5.Rulourile se taie in doua, oblic, si se servesc cu sosul de alune si felii de pere fierte in vin rosu.Un vin rosu merge excelent cu acest preparat.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice