Timp de preparare: 55 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 pere ,
- 2dl. vin rosu,
- 200g.prune uscate,
- 100g. mere,
- 1 ou,
- 50g.pesmet,
- 2g. coriandru,
- 600g.piept de pui feliat,
- 120g.alune,
- 50ml. ulei,
- 30g.unt,
- 1 lingura condimente pentru carne de pui,
- 2dl. smantana,
- 1dl.suc de portocale,
- sare;
Mod de preparare:
1.Se curata perele,se taie in patru si se fierb in vin rosu.
2.se scot samburii din prunele uscate, dupa ce ,in prealabil,au fost tinute in apa,se amesteca cu marul curatat si taiat cubulete, cu oul si pesmetul.Se condimenteaza cu sare si coriandru fin tocat.
3.Fiecare bucata de piept de pui se bate cu batatorul de carne,se condimenteaza pe ambele parti cu condimente pentru carne de pui, se pune umplutura de prune uscate , se ruleaza ,se trec rulourile prin 60g. migdale zdrobite si se prind cu scobitori.Se rumenesc in ulei fierbinte, se scot,se aseaza intr-o tava cu un pahar de apa si se pun la cuptor pana se patrund.
4.Celelalte 60g. migdale se zdrobesc si se rumenesc intr-o tigaie de Teflon,apoi se varsa smantana si sucul de portocale peste ele si se fierb 2-3 minute.
5.Rulourile se taie in doua, oblic, si se servesc cu sosul de alune si felii de pere fierte in vin rosu.Un vin rosu merge excelent cu acest preparat.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Idei de amenajare a bucătăriei în sezonul rece

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili