Timp de preparare: 55 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 pere ,
- 2dl. vin rosu,
- 200g.prune uscate,
- 100g. mere,
- 1 ou,
- 50g.pesmet,
- 2g. coriandru,
- 600g.piept de pui feliat,
- 120g.alune,
- 50ml. ulei,
- 30g.unt,
- 1 lingura condimente pentru carne de pui,
- 2dl. smantana,
- 1dl.suc de portocale,
- sare;
Mod de preparare:
1.Se curata perele,se taie in patru si se fierb in vin rosu.
2.se scot samburii din prunele uscate, dupa ce ,in prealabil,au fost tinute in apa,se amesteca cu marul curatat si taiat cubulete, cu oul si pesmetul.Se condimenteaza cu sare si coriandru fin tocat.
3.Fiecare bucata de piept de pui se bate cu batatorul de carne,se condimenteaza pe ambele parti cu condimente pentru carne de pui, se pune umplutura de prune uscate , se ruleaza ,se trec rulourile prin 60g. migdale zdrobite si se prind cu scobitori.Se rumenesc in ulei fierbinte, se scot,se aseaza intr-o tava cu un pahar de apa si se pun la cuptor pana se patrund.
4.Celelalte 60g. migdale se zdrobesc si se rumenesc intr-o tigaie de Teflon,apoi se varsa smantana si sucul de portocale peste ele si se fierb 2-3 minute.
5.Rulourile se taie in doua, oblic, si se servesc cu sosul de alune si felii de pere fierte in vin rosu.Un vin rosu merge excelent cu acest preparat.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor