Timp de preparare: 154 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 buc.Pita(4 lipii),
- 500g.carne de miel,
- 2 cepe,
- 2 vinete mici,
- 1 lingura condimente pentru carne de miel,
- 1/2 manunchi de coriandru proaspat,
- ulei de masline,
- sos Tzatziki;
Mod de preparare:
1.Se spala vinetele si se taie pe lungime, in fasii de 5 mm.Se ung cu ulei de masline pe ambele parti , apoi se frig pe gratar 10 minute.
2.Carnea de miel se taie cubulete si se caleste in ulei de masline;se condimenteaza cu 1 lingura de condimente pentru carne de miel.
3.Se curata cele 2 cepe, se taie rondele si se pun pe gratar 4 minute pe fiecare parte.
4.Se pune Pita pe gratar ca sa se incalzeasca.
5.Se pliaza in doua fiecare lipie, se unge cu sos Tzatziki, se adauga ceapa, vinete, carne de miel si se presara cu coriandru fin tocat.Se acopera cu celalta parte a lipiei ,apoi se serveste cu restul de sos Tzatziki si cu bere rece.
Nota:
Pentru sosul Tzatziki, se curata 3 catei de usturoi si 2 castraveti si se dau pe razatoarea fina. Se amesteca cu 5 linguri de smantana si 5 de iaurt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se toaca mararul si se adauga in sosul astfel obtinut.Cine doreste, mai poate adauga ardei iute tocat si masline taiate marunt.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă