Datorita invelisului crocant si condimentat de sunca, piepul de pui devine fraged si delicios...

Timp de preparare: 50 min

Dificultate: redusa

Ingrediente (cantitati pentru 4 portii):

  • 4 fileuri piept de pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • sare
  • ardei iute macinat
  • 8 felii subtiri de sunca cruda
  • un catel de usturoi
  • o ceapa
  • trei tije de telina
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei mici (zucchini)
  • o lingura pasta rosii
  • 1/8vin alb sec
  • doua linguri ulei de masline
  • o lingura coaja de lamaie rasa
  • o lingura patrunjel tocat

Mod de preparare:
1.Carnea se spala cu apa rece si se sterge prin presare, iar apoi apoi se rumeneste in ulei fierbinte. Se scoate si se condimenteaza cu rozmarin, sare si ardei iute macinat.
Fiecare felie de carne se impatureste in doua felii de sunca (carnea primeste un gust deosebit daca este invelita in sunca...sunca procesata ofera carnii un gust mai putin condimentat decat ceafa fiarta si afumata sau sunca cruda)

2.Usturoiul si ceapa se curata si se toaca ..
Morcovii, telina si dovleceii se curata si se taie-n fasii subtiri (de grosimea unui bat de chibrit).
Pasta de rosii se amesteca cu vinul alb.

3.Ceapa se prajeste in ulei pana devine moale, apoi se adauga usturoiul si legumele care se calesc un timp scurt.
Peste acestea se adauga amestecul de pasta de rosii cu vin, iar apoi se condimenteaza cu sare si ardei iute.

4.Se aseaza fileurile pe patul de legume, se acopera tigaia si se lasa la foc mic pret de 15 min.
Dupa acesta fileurile se aseaza pe o farfurile preincalzite sa se mentina calde.
Legumele se condimenteza cu coaja de lamaie si patrunjel... se aranjeaza-n jurul fileurilor si se serveste IMEDIAT.

mmm...DELICIOS!

Arianna.



O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri