Timp de preparare: 40 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru 4 portii
- 800 g rosii coapte(tari)
- putin unt
- sare
- piper
- 2 cepe mari rosii
- o legatura patrunjel
- 1/2 legatura cimbrisor sau busuioc
- 75 g parmezan sau cascaval Edam proaspat ras
- 75 g pesmet
- 10 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
1.Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se spala rosiile si se taie felii cu grosimea de 1 cm, perpendicular pe directia coditei.
Se unge cu unt un vas rotund, termorezistent, iar feliile de rosii se aseaza in cercuri concentrice, acoperindu-se pe jumatate. Se condimenteaza din belsug cu sare si piper... (cei care indragesc mancarurile picante ..pot presara peste rosii chilli)
2.Se curata ceapa rosie si usturoiul.
Se taie ceapa in rondele subtiri, iar usturoiul in cubulete mici. Totul se presara peste rosii.
(sa nu ne usture asa tare ochii la taiatu'cepei ..dupa curatare o vom lasa pret de cateva minute in apa rece-rece)
3.Se spala verdeturile si se toaca marunt.
4.Se bat verdeturile cu cascavalul ras si uleiul si pesmetu' pana se obtine o pasta, se condimenteza cu grija..in functie de gradul de maturare a cascavalului...acesta poate avea o savoare foarte puternica si apoi se intinde peste rosii.
5.Se introduce in cuptorul fierbinte (pozitia 3-4 la gaz-200 la curent) pentru 30 min, timp in care amestecul de de cascaval si pesmet capata o culoare aramaie .
Rosiile gratinate sunt foarte gustoase cu friptura de miel sau servite cu paine.
Arianna.
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?