Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Spuma de ciocolata alba:
O gustare dulce pentru Dragobete

- 330 g ciocolata alba
- 500 g frisca rece
- 30 g zahar
- 1,5 linguri apa
- 4 galbenusuri
Spuma ciocolata neagra:
- 300 g ciocolata neagra
- 400 g frisca rece
- 40 g zahar
- 3 linguri apa
- 4 galbenusuri
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea spumei de ciocolata alba, care trebuie racita cel putin o ora.
Utilizam pe cat posibil un bol racit, vom bate frisca cu un robot de mana pana devine afanata si ferma.
Punem zaharul si apa intr-o caratita si dizolvam la o temperatura mica (pe aragaz) amestecand continuu pana zaharul se modifica la culoare si devine un sirop. Deindata ce siropul fierbe o sa-l luam de pe foc.
Vom bate bine-bine galbenusurile cu un mixer de mana pana acestea se omogenizeaza, adaugand treptat siropul fierbinte(din zahar) amestecand continuu. Vom amesteca pana cand volumul creste considerabil si amestecul devine cald.
Topim ciocolata in cuptorul cu microunde pana aceasta devine pasta...
Folosim mixerul de mana, intregram incet ciocolata alba si fierbinte in amestecul cu ouale.
Cand totul este omogenizat introducem frisca.
Turam cu ajutorul unei spatule intr-o farfurie, o vom acoperi cu o folie de plastic si o punem la racit pret de o ora.
Spuma de cioco neagra se face in acelasi mod...
Acest preparat se poate papa la temperatura camerei...
Spor!
Arianna.
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Cea mai simplă rețeta de Ciocolată vegană și fără gluten

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?