Timp de preparare: 45 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 praz mare si gros,
- 200g.mozzarella,(1 cutie)di
- 3 linguri maioneza light,
- 1-2 linguri wasabi(la tub),
- 100g. piept de curcan, afumat, taiat felii subtiri,
- 1 morcov,
- 5 fire de arpagic,
- 1/2 avocado,
- piper rosu,
- sare, piper,
- folie;
Mod de preparare:
1.Se spala prazul si se taie in bucati de 20cm. lungime, se taie apoi in doua pe lungime si se fierb in apa sarata timp de 8 minute.Se scot bucatile de praz, se scurg si se aseaza pe o folie una langa cealalta,in asa fel incat sa poata fi rulate impreuna si sa aiba dimensiunea de 30cm. latime.
2.Mozzarella se scurge din cutie si se taie felii subtiri.
3.Bucatile de praz, asezate pe folie, se ung cu wasabi(crema de hrean verde foarte piperata )amestecat cu maioneza,se acopera cu felii de carne de curcan si felii de mozzarella,se sareaza si pipereaza.Peste se aseaza doar pe jumatate din suprafata, morcovul taiat felii foarte subtiri si arpagicul taiat marunt.Se ruleaza cu ajutorul foliei si se tine la frigider 30 de minute.Se taie bucati ,se orneaza cu bilute de avocado si se presara boabe de piper rosu.Se serveste cu un sos picant, dupa placul fiecaruia.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?