Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1kg.fileuri de salau(cod, calcan,somon),
- 300g.cartofi,
- 300g.morcovi,
- 100g.mazare verde,
- 150g.fasole verde,
- 5 dovlecei (mici),
- 2 ardei grasi,
- 250g.rosii,
- 1 ceapa,
- 1 lingura mustar,
- otet de vin,
- 100ml. ulei,
- 1 legatura patrunjel,
- sare,
- piper;
Mod de preparare:
1.Fileurile de salau(fara piele si oase) se portioneaza si se ruleaza,dandu-le forma de papiota ,apoi se prind cu scobitori.
2.Intr-un vas cu apa si sare se pun la fiert ceapa taiata in felii si morcovii curatati si taiati in felii mai groase. Cand morcovii sunt aproape fierti ,se adauga cartofii taiati cuburi.Cand si cartofii sunt aproape fierti ,se introduc fileurile de salau si se lasa sa fiarba 15 minute.Se ia vasul de pe foc si se lasa pestele sa se raceasca.
3.Mazarea , fasolea verde se fierb separat ,in apa clocotita cu sare.Cand sunt fierte ,se scurg de zeama si se lasa sa se raceasca.Rosiile si ardeii se spala si se taie in bucati mai mari.
4.Dupa ce s-au racit ,rulourile de peste se scot si se aseaza pe mijlocul unui platou,iar de jur imprejur se aranjeaza buchetele de legume.
5.Din mustar,otet, ulei,patrunjel verde tocat marunt si 2-3 linguri de zeama in care a fiert pestele se face un sos si se toarna peste peste si legume.Se serveste cu paine prajita si un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice