Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 300 g vinete
- 300 g dovlecei mici(zucchini)
- cate un ardei gras rosu,galben si verde
- 300 g rosii
- doua cepe
- doi catei de usturoi
- o lingurita rozmarin proaspat
- o lingurita cimbrisor
- 7 linguri ulei masline
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
1.Se spala legumele si se curata. Se taie vinetele cubulete si se sareaza apoi le asezam intr-o strecuratoare. Gustul acrisor al vinetelor poate fi diminuat astfel. Dovecelul se taie-n felii.
2.Se taie ardeii in fasii subtiri, rosioarele se oparesc si se curata de coaja si seminte, iar pulpa se taie-n cubulete.
3.Se curata ceapa si usturoiu'...ceapa se taie-n cubulete mici iar usturoiul se piseaza. Verdeata se spala si toaca marunt.
4.Se preseaza vinetele intre doua prosoape de hartie pentru a se usca...apoi se pun in ulei incins la prajit. In acest fel, in timpul gatitului vinetele nu vor prelua cantitate mare de grasimi. Si tot asa rand pe rand vom proceda cu dovlecelul si ardeii (in putin ulei - nu mai mult de doua linguri)
Ceapa si usturoiul se calesc in uleiul ramas.
5.Se aseaza legumele in straturi intr-o cratita incepand si terminand cu vinetele. Peste fiecare strat se pune sare, piper macinat, usturoi si verdeturi.
Se da la foc mediu pret de 20 minunte, FARA A AMESTECA IN CRATITA!
Este o garnitura gustoasa atat calda cat si rece, alaturi de fripturi rapide.
S-aveti pofta si SPOR!
Arianna.
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară