IN ACEST ARTICOL:
Dovleacul, un remediu delicios... iar originalitate acestui fel de mancare sta in combinatia de texturi si arome. Pulpa de dovleac contine vitamine, in special provitamina A, vitaminele E si C, saruri minerale.

Timp de preparare: 45-50 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1,5 kg dovleci
  • 50 g unt
  • un cub de supa de vita (sau pui)
  • un litru de smantana
  • sare
  • piper

Frisca:

  • 15 cl frisca degresata racita
  • 30 g de alune intregi
  • o mana de frunze de coriandru (proaspete sau la plic)

Mod de preparare:
Vom indeparta coaja si semintele dovleacului, apoi o sa-l taiem in cuburi mari.

Intr-o cratita vom topi untul si peste vom adauga dovleacul.
O sa-l lasam la copt-prajit pret de cateva minute, pana acesta incepe sa se rumeneasca. Apoi vom acoperi cu apa toata cantitatea si peste adaugam cubul pentru supa.

Vom fierbe la foc mic pana cand acesta incepe sa se inmoaie (vom incerca dovleacul cu un cutit... capatul lamei trebuie sa treaca cu usurinta prin pulpa).

Dupa fierbere vom introduce tot continutul (pastram cateva bucati pentru decorul final) intr-un blender pana acesta o sa devina o pasta groasa... apoi o sa-l punem in cratitia, adaugam smantana, invartim bine si vom pune condimente dupa gust.

Fierbem la foc mic aproximativ 5-7 minute pentru a permite dezvoltarea aromelor.
Vom bate bine frisca pana aceasta devine afanata si ferma.
Vom adauga frunzele de coriandru tocat(uscat)si alunele zdrobite.

Turnam supa crema in boluri... adaugam peste cate-o lingura generoasa de frisca si alune la fiecare portie.
La final stropim cu putin ulei de masline.
(Folositi cum doriti cuburile de dovleac ramase..ma refer la decor)

Masa-i gata!
s-aveti pofta..
Arianna.



O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri