Piept de pui umplut cu spanac in sos de vin

12:07, 24 Iulie 2009 publicat în Retete culinare

Este o fantezie culinara, dar merita!

Timp de preparare: 45 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 200g.spanac,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras galben,
  • 50g.unt(sau margarina) ,
  • sare,
  • piper,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 oua,
  • 1 galbenus,
  • 2 piepti de pui taiati file(ies 4 prtii),
  • 1 lingura cimbrisor,
  • 2 linguri ulei,
  • 400ml. vin alb sec,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • patrunjel verde,
  • 1/2lingura boia dulce;

Mod de preparare:
1.Se spala spanacul si se taie fideluta.Ardeii se spala si se taie cubulete.
2.Se prepara umplutura:se caleste in unt usturoiul pisat, se adauga spanacul, ardeii si se mai calesc impreuna 2-3 minute.Se sareaza, pipereaza si se lasa sa se raceasca ,apoi se amesteca totul cu cele 2 oua si cu galbenusul.
3.Se spala fileurile de pui,se sterg cu un servet de bucatarie ,se taie in fiecare un buzunar ,se sareaza, se pipereaza si se dau cu boia de ardei si in interiorul buzunarelor si in exterior.Se preseaza cu cimbrisor si se umple fiecare buzunar cu amestecul de mai sus.Se prinde fiecare buzunar cu scobitori.
4.Se frig pieptii de pui ,pe ambele parti,in ulei fierbinte.Se toarna 200ml. vin,se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute.
5.Se amesteca amidonul cu restul de vin si se dau in clocot.
6.Fileurile se aseaza pe un platou ,se pune sosul de jur imprejur si se decoreaza cu patrunjel verde.Se servesc cu garnitura de fasole verde,piure de cartofi sau orez.O salata de sezon si un vin alb sec sunt excelente pe langa acest fel de mancare.


O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)

Citeste si:
Sylfirm X, inovație în estetică - microneedling și radiofrecvență...
Sylfirm X, inovație în...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri