Sheperd's pie

12:07, 22 Iulie 2009 publicat în Retete culinare

O mancare perfecta pentru atunci cand nimic nu-ti trece prin minte, si te-ai plictisit de ceea ce ai gatit in ultimul timp! Reteta este pentru 4 persoane, si se serveste cu salata de vara, de varza sau muraturi!

O mancare perfecta pentru atunci cand nimic nu-ti trece prin minte, si te-ai plictisit de ceea ce ai gatit in ultimul timp! Reteta este pentru 4 persoane, si se serveste cu salata de vara, de varza sau muraturi!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
5 Cele mai apreciate cărți cu REȚETE SĂNĂTOASE și vegetariene
5 Cele mai apreciate cărți cu...

PENTRU UMPLUTURA

  • Carne tocata de miel/oaie-600g (de preferat mai slaba, puteti opta pentru carne mixta)
  • ceapa- 2 potrivite
  • morcov- 1/2 potriviti
  • mazare-100g(din conserva)
  • 1 lingura faina
  • 100 ml ulei(floarea soarelui sau masline)
  • 100/200g ketchup
  • 100/150g rosii tocate,
  • 50g marar tocat
  • 1,2 catel usturoi(daca doritzi)
  • 200ml sau stoc de legume(delikat sau maggi cub diluat in apa fierbinte sau o jumate pahar vin dupa cum va lasa inima)

PENTRU CAPAC

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...
  • 1 Kg cartofi
  • 150/200ml lapte
  • 2 linguri margarina
  • 1 telina
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:
Se toaca fin cepele, morcovul se da pe razatoare si se pun la calit intr-o cratita potrivita cu ulei la foc mediu, amestecand sa nu se prinda, se adauga carnea tocata si se caleste totul impreuna, la care se adauga mararul,mazarea, sarea/piperul sau knorr, amestecandu-se si presand continuu carnea care n-a ajuns sa fie calita cu dosul lingurii. Dupa ce carnea tocata a prins o alta culoare se adauga lingura de faina, se amesteca dupa 2 minute rosiile tocate, ketchup-ul. Odata omogena compozitia se adauga stocul de legume sau apa calda si se lasa cu capac 20/25 minute la foc mic/mediu, amestecandu-se continuu sa nu se prinda (SFAT: O CRATITA TEFLONATA VA SCAPA DE GRIJI) daca exista un surplus de ulei se poate lua cu o lingura sau polonic;

Separat se curata, taie si pun la fiert cartofii pentru piure, punand un varf de sare sau delikat si un strop de ulei in apa pentru un gust mai bun.Odata cartofii fierti, se zdrobesc si se fac piure, adaugandu-se laptele, margarina, sarea si piperul sau delikat.

Intr-o tava potrivita se intinde compozitia din carne cu dosul unei linguri, nivelandu-se din colt in colt, asezand stratul de piure si se da la cuptor pentru 30 minute- 180/200C, sau intre treapta 3si4, pana piureul prinde o culoare aurie si daca cuptorul coace prea tare, asezati tava la cel mai jos nivel pentru nu a arde piureul. Se serveste cu salata de varza sau rosii, si un vin de voie buna.Pofta buna!


O reteta propusa de: cristi samson (samson_cristi2002)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri