Timp de preparare: 1h.40 min
Dificultate: medie
Ingrediente:
- 4 piepti de rata (700g.),
- coaja si zeama de la 1 lamaie,
- 1 catel de usturoi zdrobit,
- 450g. cartofi (pot fi si noi),
- 125g. ceapa,
- 225g.praz,
- 225g.morcovi(mici),
- 2 linguri ulei,
- 2 linguri patrunjel verde tocat,
- 4 lingurite miere,
- 1 lingurita rozmarin tocat,cateva fire de rozmarin pentru ornat;
1.Se cresteaza pielea pieptilor de rata cu un cutit ascutit.
2.Intr-un bol se pune coaja si sucul de la o lamaie, usturoiul zdrobit, sare si piper, rozmarin tocat si se aseaza pieptii de rata pentru a se marina timp de o ora. Se intorc pieptii de cateva ori.
3.Se curata cartofii si, daca sunt mari, se taie in jumatate.
4.Se curata prazul si se taie partea alba in bucatele de 7cm.
5.Se curata ceapa si se opareste 5 minute in apa clocotita ,apoi se taie in jumatate.
6.Se pun cartofii, prazul, ceapa si morcovii taiati in doua pe lungime intr-o tava ,se toarna uleiul,se condimenteaza cu sare si rozmarin tocat.Se da tava la cuptor pentru 30 de minute
7.Intre timp, se ung pieptii de rata cu miere si se presara sare.Cand legumele sunt gata ,se pune carnea si se frige pana carnea este patrunsa.
8.Se servesc pieptii de rata cu garnitura de legume si ornati cu fire de rozmarin.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Lidl susține importanța Educației Timpurii pentru dezvoltarea...

Foto: FotoosVanRobin
Adela Popescu: ”Am avut parte de tot succesul din lume fără să mi-o...

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?