Timp de preparare: 25 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 oua
- 60 ml lapte
- 40 ml Amaretto
- 1/2 baton de vanilie
- 50 g amidon
- 30 g unt
- 500 g capsuni
- 30 g zahar pudra
- 200 g inghetata de vanilie
- frunzulite de roinita
Mod de preparare:
Batem bine ouale cu laptele, Amaretto, maduva de vanilie si amidonul. Topim untul si dupa ce s-a racorit, il adaugam la aluatul rezultat. Spalam capsunile, inlaturam codita, punem deoparte 4 capsuni frumoase care ne trebuie pentru ornat. Amestecam restul de capsuni cu zaharul pudra pana ce se face piure. Il punem la rece. Din aluat facem clatite cat se poate de subtiri. Ungem clatitele una cate una cu sosul de capsuni si le rulam, asezand in fiecare farfurie 2-3 clatite, langa care punem 1 glob de inghetata de vanilie. Stropim cu sos de capsuni si decoram cu capsuni intregi si frunzulite de roinita.
Observatie: in loc de baton de vanilie putem folosi zahar vanilat.
O reteta propusa de: Mihai Dima (delly000311)
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?