Timp de preparare: 25 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 oua
- 60 ml lapte
- 40 ml Amaretto
- 1/2 baton de vanilie
- 50 g amidon
- 30 g unt
- 500 g capsuni
- 30 g zahar pudra
- 200 g inghetata de vanilie
- frunzulite de roinita
Mod de preparare:
Batem bine ouale cu laptele, Amaretto, maduva de vanilie si amidonul. Topim untul si dupa ce s-a racorit, il adaugam la aluatul rezultat. Spalam capsunile, inlaturam codita, punem deoparte 4 capsuni frumoase care ne trebuie pentru ornat. Amestecam restul de capsuni cu zaharul pudra pana ce se face piure. Il punem la rece. Din aluat facem clatite cat se poate de subtiri. Ungem clatitele una cate una cu sosul de capsuni si le rulam, asezand in fiecare farfurie 2-3 clatite, langa care punem 1 glob de inghetata de vanilie. Stropim cu sos de capsuni si decoram cu capsuni intregi si frunzulite de roinita.
Observatie: in loc de baton de vanilie putem folosi zahar vanilat.
O reteta propusa de: Mihai Dima (delly000311)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară