Tort cu ricota si foaie de cacao sfarmata

12:05, 27 Mai 2009 publicat în Retete culinare

Un tort inedit pentru zile speciale

Timp de preparare: o ora si jumatate

Dificultate: medie

Ingrediente:

Citeste si:
Pune-ți o dorință (sau 3): De ce suflăm în lumânări la zilele de...
Pune-ți o dorință (sau 3): De...
  • 400 gr faina ,
  • 1 praf de copt,
  • 50 gr cacao,
  • 200gr zahar,
  • 1 plic de vanilie,
  • 1 ou
  • 200 gr unt.

Pentru crema ai nevoie de:

  • 500 ricota (sau urda de oi)
  • 200gr dezahar
  • 1 plic de vanilie
  • 3 oua
  • 250 gr de unt.

Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 150°. Unge o tava rotunda cu unt. Intr-un castron mai mare uniti faina si cacao, apoi puneti si zaharul, vanilia, oul si untul moale. Amestecati bine cu un tel sau cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Impartiti compozitia in doua parti. Turnati o parte in tava, adaugati crema de ricota si deasupra se pune aluatul ramas pe care il dati prin razatoare.


O reteta propusa de: gabriela vonas (delly000570)

Citeste si:
Idei de cadouri de Sfinţii Mihail şi Gavril de la Băiatul cu Flori
 Idei de cadouri de Sfinţii...

Imagine: Kilo


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri