Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6-7 mere ionatane(sunt m.zemoase)
- 6 oua
- o cana zahar
- o cana faina
- praf copt
- zahar vanilat
- unt
- si multa iubire....
Mod de preparare:
Se iau merele ionatane se spala,curata de coaja si se vor taia in doua parti egale..
In tava de prajitura vom pune la caramelizat 10 linguri de zahar ..cand acesta a devent auriu adaugam jumatate de pachet de unt si vom obtine caramelu'.. peste adaugam merele care'au fost taiate-n jumatati egale...iar peste mere scortisoara...le vom lasa linistite si ne vom ocupa de blat :)
Blat
6 oua
o cana zahar(o cana ca cea pt.lapte)
o cana faina
praf copt
zahar vanilat
3 linguri ulei
Se bat albusele cu zaharul pana acestea devin bezea...se adauga galbenusele,cana de faina(usor)folosind lingura de lemn...zaharul vanilat,praful de copt stins cu lamaie si cele 3 linguri de ulei...
Blatul se toarna peste merele din tava si se da la cupor pana cand aceasta capata o culoare rozalie...
Cand este gata prajitura se v'a rasturna ...in asa fel incat merele se fie cu fata-n sus...
se poate servi cu:
frisca si doua cupe de inghetata de vanilie.
Este foarte gustoasa si fara..
Arianna va ureaza...
pofta mare!
si portie dubla..sigur veti vrea :)
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice