Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6-7 mere ionatane(sunt m.zemoase)
- 6 oua
- o cana zahar
- o cana faina
- praf copt
- zahar vanilat
- unt
- si multa iubire....
Mod de preparare:
Se iau merele ionatane se spala,curata de coaja si se vor taia in doua parti egale..
In tava de prajitura vom pune la caramelizat 10 linguri de zahar ..cand acesta a devent auriu adaugam jumatate de pachet de unt si vom obtine caramelu'.. peste adaugam merele care'au fost taiate-n jumatati egale...iar peste mere scortisoara...le vom lasa linistite si ne vom ocupa de blat :)
Blat
6 oua
o cana zahar(o cana ca cea pt.lapte)
o cana faina
praf copt
zahar vanilat
3 linguri ulei
Se bat albusele cu zaharul pana acestea devin bezea...se adauga galbenusele,cana de faina(usor)folosind lingura de lemn...zaharul vanilat,praful de copt stins cu lamaie si cele 3 linguri de ulei...
Blatul se toarna peste merele din tava si se da la cupor pana cand aceasta capata o culoare rozalie...
Cand este gata prajitura se v'a rasturna ...in asa fel incat merele se fie cu fata-n sus...
se poate servi cu:
frisca si doua cupe de inghetata de vanilie.
Este foarte gustoasa si fara..
Arianna va ureaza...
pofta mare!
si portie dubla..sigur veti vrea :)
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT