Mere caramelizate in blat pufos

12:04, 22 Aprilie 2009 publicat în Retete culinare

Un pahar de lapte si-o delicioasa felie de prajitura cu mar si caramel...iata micul dejun!

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 6-7 mere ionatane(sunt m.zemoase)
  • 6 oua
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • praf copt
  • zahar vanilat
  • unt
  • si multa iubire....

Mod de preparare:
Se iau merele ionatane se spala,curata de coaja si se vor taia in doua parti egale..
In tava de prajitura vom pune la caramelizat 10 linguri de zahar ..cand acesta a devent auriu adaugam jumatate de pachet de unt si vom obtine caramelu'.. peste adaugam merele care'au fost taiate-n jumatati egale...iar peste mere scortisoara...le vom lasa linistite si ne vom ocupa de blat :)

Blat

6 oua
o cana zahar(o cana ca cea pt.lapte)
o cana faina
praf copt
zahar vanilat
3 linguri ulei

Se bat albusele cu zaharul pana acestea devin bezea...se adauga galbenusele,cana de faina(usor)folosind lingura de lemn...zaharul vanilat,praful de copt stins cu lamaie si cele 3 linguri de ulei...
Blatul se toarna peste merele din tava si se da la cupor pana cand aceasta capata o culoare rozalie...

Cand este gata prajitura se v'a rasturna ...in asa fel incat merele se fie cu fata-n sus...
se poate servi cu:
frisca si doua cupe de inghetata de vanilie.
Este foarte gustoasa si fara..

Arianna va ureaza...
pofta mare!
si portie dubla..sigur veti vrea :)




O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)

Citeste si:
Scorțișoara adevărată vs Scorțișoara falsă: de la diferențe la...
Scorțișoara adevărată vs...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri