Timp de preparare: o ora si jumatate
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- pentru aluat: doua oua, o cana de zahar,o jumatate de cana de ulei, o cana de lapte dulce, un plic de praf de copt , faina
- pentru umplutura cu branza dulce: 1 kg branza dulce, 3 oua, zahar dupa gust, zahar vanilat,100 g stafide inmuiate in rom.
- pentru umplutura cu branza sarata:1 kg branza, 3 oua, zahar dupa gust.
Mod de preparare:
Coacăzul negru: un tonic general cu efecte miraculoase

Cele 2 oua se amesteca cu zaharul si un praf de sare pana se dizolva putin, se adauga uleiul treptat, apoi in laptele putin caldut se adauga parful de copt, se amesteca. Apoi se toarna peste oua zahar si ulei. Se omogenizeaza bine. Se adauga faina cat sa obtinem o compozitie ca de chec, apoi cu mixerul sau cu telul se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se adauga un plic de zahar vanilat.
Se unge tava de cuptor cu ulei, unt sau margarina, se tapeteaza, apoi se pune jumatate din compozitia obtinuta la foc mic. Se lasa pana se coace putin.
intre timp se amesteca branza cu ouale, zaharul si stafidele, iar cand prima parte a blatului s-a copt putin, se scoate si se pune branza preparata, iar la final se pune si restul compozitiei de blat cu grija sa acoperi toata suprafata tavii. Se baga la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Se scoate dupa ce s-a copt si se presara zahar pudra.
O reteta propusa de: OLGA EMANUELA SAIN (olgaemanuella)
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili