IN ACEST ARTICOL:
Un desert delicios!

Timp de preparare: 60 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri lapte,
  • 400g.faina,
  • 1 lingurita amoniac sau 1 praf de copt;

Pentru crema:

  • 200g. zahar praf,
  • 2 pahare de lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lamaie,
  • 200g. margarina(Rama);
  • 1 cana nuca macinata,
  • 1 cana nuca taiata marunt,
  • 5 linguri gem acrisor;

Mod de preparare:
1.Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele , amoniacul si , in final, faina.Se framanta bine aluatul.Se imparte in 4 parti egale si se intind foi rotunde care se coc la foc mic, ca sa ramana albe.

2.Se prepara crema:se pune la fiert laptele cu faina bine dizolvata in 3 linguri lapte rece si coaja de lamaie ;se fierb amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase,pana se ingroasa.Cand s-a racit ,se aduga zeama de lamaie.

3.Separat, se freaca margarina cu zaharul praf pana se face o spuma,apoi se incorporeaza treptat din crema rece.

4.Se aseaza o foaie pe un platou rotund, se pune un strat de crema,apoi se intinde a doua foaie, peste care se pune marmelada acrisoara amestecata cu nuca macinata,se pune a treia foaie,un strat de crema,iar peste a patra foaie se pune tot crema ,peste care se presara nuca prajita si taiata marunt.Se poate orna cu frisca batuta bine.


O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri