Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru foi:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

- 2 oua,
- 4 linguri zahar praf,
- 4 linguri ulei,
- 4 linguri lapte,
- 400g.faina,
- 1 lingurita amoniac sau 1 praf de copt;
Pentru crema:
- 200g. zahar praf,
- 2 pahare de lapte,
- 3 linguri faina,
- 1 lamaie,
- 200g. margarina(Rama);
- 1 cana nuca macinata,
- 1 cana nuca taiata marunt,
- 5 linguri gem acrisor;
Mod de preparare:
1.Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele , amoniacul si , in final, faina.Se framanta bine aluatul.Se imparte in 4 parti egale si se intind foi rotunde care se coc la foc mic, ca sa ramana albe.
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...

2.Se prepara crema:se pune la fiert laptele cu faina bine dizolvata in 3 linguri lapte rece si coaja de lamaie ;se fierb amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase,pana se ingroasa.Cand s-a racit ,se aduga zeama de lamaie.
3.Separat, se freaca margarina cu zaharul praf pana se face o spuma,apoi se incorporeaza treptat din crema rece.
4.Se aseaza o foaie pe un platou rotund, se pune un strat de crema,apoi se intinde a doua foaie, peste care se pune marmelada acrisoara amestecata cu nuca macinata,se pune a treia foaie,un strat de crema,iar peste a patra foaie se pune tot crema ,peste care se presara nuca prajita si taiata marunt.Se poate orna cu frisca batuta bine.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?