Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru foi:
- 2 oua,
- 4 linguri zahar praf,
- 4 linguri ulei,
- 4 linguri lapte,
- 400g.faina,
- 1 lingurita amoniac sau 1 praf de copt;
Pentru crema:
- 200g. zahar praf,
- 2 pahare de lapte,
- 3 linguri faina,
- 1 lamaie,
- 200g. margarina(Rama);
- 1 cana nuca macinata,
- 1 cana nuca taiata marunt,
- 5 linguri gem acrisor;
Mod de preparare:
1.Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele , amoniacul si , in final, faina.Se framanta bine aluatul.Se imparte in 4 parti egale si se intind foi rotunde care se coc la foc mic, ca sa ramana albe.
2.Se prepara crema:se pune la fiert laptele cu faina bine dizolvata in 3 linguri lapte rece si coaja de lamaie ;se fierb amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase,pana se ingroasa.Cand s-a racit ,se aduga zeama de lamaie.
3.Separat, se freaca margarina cu zaharul praf pana se face o spuma,apoi se incorporeaza treptat din crema rece.
4.Se aseaza o foaie pe un platou rotund, se pune un strat de crema,apoi se intinde a doua foaie, peste care se pune marmelada acrisoara amestecata cu nuca macinata,se pune a treia foaie,un strat de crema,iar peste a patra foaie se pune tot crema ,peste care se presara nuca prajita si taiata marunt.Se poate orna cu frisca batuta bine.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!