Timp de preparare: 50 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 700gr. carne de miel tocata,
- 500g. foi de placinta,
- 2 felii de paine,
- 2 oua,
- 1 legatura ceapa verde,
- 1 legatura usturoi verde,
- 1 lingura ulei,
- nucsoara, sare,
- piper,
- 1 galbenus de ou,
- 1 legatura marar verde,
- 1 lingurita condimente pentru carnea de miel;
Mod de preparare:
1.Carnea tocata se amesteca cu ceapa si usturoiul taiate rondele fine,mararul tocat ,feliile de paine inmuiate si stoarse,ouale , nucsoara,sarea, piperul si condimentele pentru carnea de miel.
2.Se unge cu ulei o tava patrata si se tapeteaza cu jumatate din foile de placinta. Se pune compozitia de carne, se niveleaza, se aseaza cealalta jumatate de foi de placinta, apasand marginile ,ca sa nu iasa compozitia. Se unge placinta cu galbenus si se rumeneste la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute. Se taie patrate si se servesc cu un vin alb sec.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Foto: laRuth
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT