IN ACEST ARTICOL:
Preparat excelent pentru Paste.

Rezumat:
Preparat excelent pentru Paste.

Dificultate:
ridicata

Timp de preparare:
180 - min

Ingrediente:
2 ramurele rozmarin,
4 ciolane de miel a
350 g.fiecare, portionate,
4 linguri ulei de masline,
sare,
piper proaspat macinat,
3 catei de usturoi,
70 g. morcovi,
70 g. ceapa,
70 g. telina,
70 g. praz,
1 lingura bulion (de rosii),
3 frunze de dafin,
1/2 legatura cimbru,
250 ml. vin rosu,
600 ml. supa de miel,
400 g. bureti galbeni,
50 g. arpagic,
1/2 legatura patrunjel,
4 linguri ulei de floarea soarelui;

Mod de preparare si pregatire:
1.Se rup frunzulitele de rozmarin si se taie mare.
2.Se ung bucatile de miel cu 2 linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu rozmarin,sare si piper.
3.Se curata si se toaca marunt usturoiul.
4.Se prajesc ciolanele de miel pe toate partile, la foc potrivit,apoi se scot intr-un vas.
5.Se incinge uleiul ramas in togaie si se prajesc legumele spalate si taiate cca. 10 minute,apoi se adauga bulionul,usturoiul,foile de dafin,cimbrul si vinul si se lasa totul sa fiarba bine.Se pune carnea de miel inapoi in cratita impreuna cu 1/2 din cantitatea de supa si se da la cuptor sa se inabuse 2 ore.Din cand in cand, se intoarce carnea si se stropeste cu sos.
6.Se curata, se spala buretii si se usuca cu un servet de bucatarie.Ceapa si patrunjel se toaca fin.
7.Se scoate carnea din cratita ,se invelesc bucatile de carne in folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
8.Se completeaza sosul din cratita cu supa de miel ramasa si se pune la fiert, amestecand mereu.
9.Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc buretii cu ceapa.Se pun in cratita cu sos, se condimenteaza cu sare , piper si patrunjel tocat.
10.Se servesc ciolanele de miel cu buretii in sos si un vin alb sec.

O reteta trimisa de Vekas Maria (Tracy)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri