Timp de preparare:
70 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
2 piepti de rata,
400g. ficat de gasca,
sare,
piper negru macinat,
1 lingura boabe de coriandru,
1 lingua ghimbir ras,
2dl.vin rosu sec(Merlot),
3 linguri ulei,
1 ceapa;
Mod de preparare:
1.Fiecarui piept de rata i se face un buzunaras cu un cutit ascutit.
2.Ficatul de gasca se taie in 8 bucati mari , pe care le frigem cate 2 minute pe fiecare parte.Se pun la rece.
3.In timp ce ficatul se raceste,se zdrobeste coriandrul in piulita , se amesteca cu sare, piper si ghimbir ras. Cu acest amestec de condimente se freaca pieptii de rata, si in interior, in buzunarase , si in exterior.Umplem buzunarasele cu bucatile de ficat*cate 4 /piept de rata) si prindem cu scobitori.
4.Se frig pieptii de rata umpluti intr-o tigaie de teflon pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o tava,se stropesc cu grasimea lasata de piepti,precum si 3 linguri de ulei si se frig la cuptor 15 minute.Se scot pieptii din cuptor, se pun pe un platou si , pana la servire , se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
5.In uleiul ramas in taza si care se va pune intr-o tigaie se caleste ceapa curatata si tocata marunt.Se adauga vinul si se fierb pana continutul scade la jumatate.
6.Se scot scobitorile si pieptii umpluti se taie felii, oblic si se stropesc cu sosul de vin.Se servesc cu garnitura dupa gustul fiecaruia si cu un vin rosu sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Piept de rata umplut cu ficat de gasca
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- ficat
- ficat gasca
- gasca
- rata
Vizionare placuta
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară