Pentru o duminica in familie, iata preparatul potrivit!

Timp de preparare:
70 - min

Dificultate:
redusa

Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
2 piepti de rata,
400g. ficat de gasca,
sare,
piper negru macinat,
1 lingura boabe de coriandru,
1 lingua ghimbir ras,
2dl.vin rosu sec(Merlot),
3 linguri ulei,
1 ceapa;

Mod de preparare:
1.Fiecarui piept de rata i se face un buzunaras cu un cutit ascutit.
2.Ficatul de gasca se taie in 8 bucati mari , pe care le frigem cate 2 minute pe fiecare parte.Se pun la rece.
3.In timp ce ficatul se raceste,se zdrobeste coriandrul in piulita , se amesteca cu sare, piper si ghimbir ras. Cu acest amestec de condimente se freaca pieptii de rata, si in interior, in buzunarase , si in exterior.Umplem buzunarasele cu bucatile de ficat*cate 4 /piept de rata) si prindem cu scobitori.
4.Se frig pieptii de rata umpluti intr-o tigaie de teflon pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o tava,se stropesc cu grasimea lasata de piepti,precum si 3 linguri de ulei si se frig la cuptor 15 minute.Se scot pieptii din cuptor, se pun pe un platou si , pana la servire , se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.
5.In uleiul ramas in taza si care se va pune intr-o tigaie se caleste ceapa curatata si tocata marunt.Se adauga vinul si se fierb pana continutul scade la jumatate.
6.Se scot scobitorile si pieptii umpluti se taie felii, oblic si se stropesc cu sosul de vin.Se servesc cu garnitura dupa gustul fiecaruia si cu un vin rosu sec.






O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri