Sper ca veti gasi aceasta reteta la fel de delicioasa cum este pentru mine si familia mea.

Avem nevoie de:

- 5 kg rosii
- 1 kg ciuperci
- 1/2 kg ceapa
- 1/2 legatura frunze de telina
- 1 kg ardei capia
- 1 kg ardei gras
- 2-3 foi de dafin
- 2 linguri cimbru uscat
- 500 ml ulei
- sare, piper

Se curata ceapa si se lasa in apa rece pentru 30 min. Speli rosiile, le oparesti, le decojesti si le pasezi sau folosesti aparatul special pentru indepartarea cojilor si a semintelor.

Pui la fiert sucul de rosii impreuna cu foile de dafin.

Se curata ciupercile si se oparesc.

Se da prin masina de tocat si se pun in vase diferite ceapa, ardeii curatati si ciupercile.

Se taie marunt frunzele si tulpinele de telina..

Se caleste ceapa in ulei pana devine sticloasa, stingem cu sucul de rosii fierbinte si lasam sa fiarba impreuna. Dupa 45min se adauga ciupercile, ardeii si telina.

Lasam sosul la fiert timp de aprox. 2h. la foc mic.Cratita in care fierbem trebuie asezata pe o tabla groasa.

Sarea si piperul se pun dupa gust si lasam sa mai dea cateva clocote..
Se toarna sosul cald in sticle sterilizate, asezate pe un suport metalic.
Le inchidem ermetic si le sterilizam timp de 30min pe baie de aburi.

Sper ca veti gasi aceasta reteta la fel de delicioasa cum este pentru mine si familia mea.

Reteta trimisa de Daniela Tudor


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri