1h - ore
Dificultate:
medie
Ingrediente:
unt 100 g
faina 125 g
jumatate de lingurita cu sare
oua 4 buc.
apa 125 ml
-Crema de ciocolata:
o cana cu lapte rece
trei linguri de zahar
doua linguri de cacao
o lingura de faina
esenta rom
unt 50 g
frisca batuta 300 ml
Glazura:
patru linguri cacao,
6 linguri de apa
Mod de preparare:
Modul de preparare:
Eclerele: Puneti untul cu apa si sarea la foc si cand da in clocot adaugati faina si amestecati bine. Dupa omogenizare, luati vasul de pe foc si raciti-l intr-o cratita cu apa. Apoi, adaugati pe rand ouale, puneti compozitia in tava sub forma de bastonase si bagati-le in cuptor la 180 grade C pentru aprox. 30 de min. Dupa ce se racesc taiati-le pe mijloc.
Crema de ciocolata: Amestecati toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Adaugati esenta de rom si 50 de grame de unt, amestecati si lasati sa se raceasca.
Glazura: Fierbeti cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar.
Mod de ansamblare: treceti capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului puneti crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura.
pofta mare!:)
O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice