IN ACEST ARTICOL:
ecrer bun-bun..mmm...
Timp de preparare:
1h - ore

Dificultate:
medie

Ingrediente:
unt 100 g
faina 125 g
jumatate de lingurita cu sare
oua 4 buc.
apa 125 ml

-Crema de ciocolata:

o cana cu lapte rece
trei linguri de zahar
doua linguri de cacao
o lingura de faina
esenta rom
unt 50 g
frisca batuta 300 ml
Glazura:

patru linguri cacao,
6 linguri de apa


Mod de preparare:
Modul de preparare:

Eclerele: Puneti untul cu apa si sarea la foc si cand da in clocot adaugati faina si amestecati bine. Dupa omogenizare, luati vasul de pe foc si raciti-l intr-o cratita cu apa. Apoi, adaugati pe rand ouale, puneti compozitia in tava sub forma de bastonase si bagati-le in cuptor la 180 grade C pentru aprox. 30 de min. Dupa ce se racesc taiati-le pe mijloc.

Crema de ciocolata: Amestecati toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Adaugati esenta de rom si 50 de grame de unt, amestecati si lasati sa se raceasca.

Glazura: Fierbeti cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar.

Mod de ansamblare: treceti capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului puneti crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura.

pofta mare!:)


O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prăjitura Albă ca Zăpada - Rețetă tradițională și delicioasă pentru foi Albă ca Zăpada perfecte După vânzări de peste 3,3 milioane de euro în 2024, familia Ungureanu de la ECLAR investește în digitalizare și vânzarea directă Pionieră a păcii și prima femeie laureată a Premiului Nobel, Bertha von Suttner

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri