Timp de preparare:
5 h - ore
Ingrediente:
File de ton 6 portii
250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamiie, 10 gr. curry, 10 gr. enibahar pulbere,10 frunze de busuioc, 5 catei de usturoi, 10 gr sare, o lingura de ulei, 5 gr. sofran, o legatura de marar, 25 gr. coniac fin
Mod de preparare:
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie.
Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.
Gratarul se incinge foarte bine si se pun fileurile de peste, fara sa fie scuturate de compozitie, care se intorc pe cealalta parte dupa circa 2-3 minute, iar dupa alte 2-3 minute se iau de pe gratar, se pun pe un platou, peste care se toarna restul de compozitie din bol.
Atentie! cu cit frigeti mai mult pestele isi pierde din savoare.
Pofta buna!
Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui.
O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)
Șase pași către dieta unui adult sănătos

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie