Ingrediente:
- 8 felii de cozonac simplu,
- 4 smochine verzi,
- 2dl. frisca,
- 120g.zmeura(congelata),
- 3 linguri miere de salcam,
- 20g.unt,
- 20g.zahar praf;
Mod de preparare:
1.Se decupeaza rotocoale din cozonac cu diametrul de 5 cm, se ung cu unt ,se presara cu zahar praf si se prajesc.
2.Li se taie varful smochinelor, apoi se feliaza de 1/2 cm. grosime.
3.Se bate frisca cu o lingura de miere si se pune in aparatul special de ornat.
4.Se aseaza peste cozonac o rotocoala de smochine, frisca,apoi zmeura (pe care am impartit-o in 8 portii),din nou o rotocoala de smochina,frisca ,apoi o rotocoala de smochina , frisca si se orneaza fiecare cu varful de smochina, asa arata ca un turnulet, de unde si denumirea desertului.Se stropesc cu miere si se servesc.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie