Ingrediente:
- 8 felii de cozonac simplu,
- 4 smochine verzi,
- 2dl. frisca,
- 120g.zmeura(congelata),
- 3 linguri miere de salcam,
- 20g.unt,
- 20g.zahar praf;
Mod de preparare:
1.Se decupeaza rotocoale din cozonac cu diametrul de 5 cm, se ung cu unt ,se presara cu zahar praf si se prajesc.
2.Li se taie varful smochinelor, apoi se feliaza de 1/2 cm. grosime.
3.Se bate frisca cu o lingura de miere si se pune in aparatul special de ornat.
4.Se aseaza peste cozonac o rotocoala de smochine, frisca,apoi zmeura (pe care am impartit-o in 8 portii),din nou o rotocoala de smochina,frisca ,apoi o rotocoala de smochina , frisca si se orneaza fiecare cu varful de smochina, asa arata ca un turnulet, de unde si denumirea desertului.Se stropesc cu miere si se servesc.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili