O reteta deosebit de gustoasa.

Ingrediente:


  • 8 felii de cozonac simplu,
  • 4 smochine verzi,
  • 2dl. frisca,
  • 120g.zmeura(congelata),
  • 3 linguri miere de salcam,
  • 20g.unt,
  • 20g.zahar praf;

Mod de preparare:


1.Se decupeaza rotocoale din cozonac cu diametrul de 5 cm, se ung cu unt ,se presara cu zahar praf si se prajesc.
2.Li se taie varful smochinelor, apoi se feliaza de 1/2 cm. grosime.
3.Se bate frisca cu o lingura de miere si se pune in aparatul special de ornat.
4.Se aseaza peste cozonac o rotocoala de smochine, frisca,apoi zmeura (pe care am impartit-o in 8 portii),din nou o rotocoala de smochina,frisca ,apoi o rotocoala de smochina , frisca si se orneaza fiecare cu varful de smochina, asa arata ca un turnulet, de unde si denumirea desertului.Se stropesc cu miere si se servesc.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri