Ingrediente:
- 8 felii de cozonac simplu,
- 4 smochine verzi,
- 2dl. frisca,
- 120g.zmeura(congelata),
- 3 linguri miere de salcam,
- 20g.unt,
- 20g.zahar praf;
Mod de preparare:
1.Se decupeaza rotocoale din cozonac cu diametrul de 5 cm, se ung cu unt ,se presara cu zahar praf si se prajesc.
2.Li se taie varful smochinelor, apoi se feliaza de 1/2 cm. grosime.
3.Se bate frisca cu o lingura de miere si se pune in aparatul special de ornat.
4.Se aseaza peste cozonac o rotocoala de smochine, frisca,apoi zmeura (pe care am impartit-o in 8 portii),din nou o rotocoala de smochina,frisca ,apoi o rotocoala de smochina , frisca si se orneaza fiecare cu varful de smochina, asa arata ca un turnulet, de unde si denumirea desertului.Se stropesc cu miere si se servesc.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă