(pentru 4 persoane):
- 500g.pulpa de pepene galben ,
- 1 ceapa tocata marunt,
- 2 rosii mici taiate in 4,
- 1 lingura de otet balsamic,
- 3 linguri ulei de masline,
- 10 frunze de busuioc,
- 10 frunze de menta,
- sucul de la 1/2 de lamaie,
- 1/2 lingurita piper alb,
- sare;
Pentru servit:
- 4 linguri fistic ,
- 1 pepene galben mic din care se fac 4 bile cu lingura de inghetata,
- 4 frunze de busuioc,
- 4 frunze de menta;
Mod de preparare:
1.Toate ingredientele se pun intr-un blender.Se sareaza , se pipereaza si se turmixeaza 30 de secunde.Se gusta si se mai asezoneaza cu sare si piper , daca este necesar.Se pune la rece pentru 0 ora si jumatate, in timpul verii.In restul anotimpurilor, se pastreaza la temperatura camerei.
2.In momentul servirii,se taie pepenele galben mic si cu lingura de inghetata se fac 4 bile din pulpa pepenelui.
3.In 4 boluri se repartizeaza compozitia turmixata,se presara cate o lingura de fistic zdrobit in fiecare bol, se decoreaza cu frunze de busuioc si frunze de menta si cu cate o bila de pepene galben.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare