Sub forma de placinta ori tarte, crud si ras in salate cu rosii, copt si inabusit in supe, dovleacul este un ingredient ce nu poate fi trecut cu vederea. La celebritatea sa au contribuit numeroasele retete si traditii culinare si bineinteles sarbatoarea de Halloween.
Sub forma de placinta ori tarte, crud si ras in salate cu rosii, copt si inabusit in supe, dovleacul este un ingredient ce nu poate fi trecut cu vederea. La celebritatea sa au contribuit numeroasele retete si traditii culinare si bineinteles sarbatoarea de Halloween.
Ingrediente 2 dovleci rotunzi (nu prea mari)
200g orez
2 cepe
1 ardei gras
sare
piper
30g unt
salvie
Cum preparam • Taiem dovlecii in doua. ii curatam de seminte. Doua jumatati le coacem in cuptor, 30 minute, iar celelalte jumatati le curatam si le dam pe razatoarea mica.
• Curatam ceapa si ardeiul gras si le tocam marunt. intr-o craticioara topim untul si prajim ceapa, ardeiul si dovleacul ras, 2 minute. Adaugam orezul, sarea, piperul si turnan 400ml apa. Fierbem pe foc mic. La final punem frunzele de salvie.
• Scoatem dovleacul copt din cuptor si il umplem cu orezul preparat. Servim cald.
2 portii
Timp de preparare: 60 minute
Mai multe retete gasesti pe sietul publicatiei, la
https://www.lacucina.ro.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie