Sub forma de placinta ori tarte, crud si ras in salate cu rosii, copt si inabusit in supe, dovleacul este un ingredient ce nu poate fi trecut cu vederea. La celebritatea sa au contribuit numeroasele retete si traditii culinare si bineinteles sarbatoarea de Halloween.
Sub forma de placinta ori tarte, crud si ras in salate cu rosii, copt si inabusit in supe, dovleacul este un ingredient ce nu poate fi trecut cu vederea. La celebritatea sa au contribuit numeroasele retete si traditii culinare si bineinteles sarbatoarea de Halloween.
Ingrediente 2 dovleci rotunzi (nu prea mari)
200g orez
2 cepe
1 ardei gras
sare
piper
30g unt
salvie
Cum preparam • Taiem dovlecii in doua. ii curatam de seminte. Doua jumatati le coacem in cuptor, 30 minute, iar celelalte jumatati le curatam si le dam pe razatoarea mica.
• Curatam ceapa si ardeiul gras si le tocam marunt. intr-o craticioara topim untul si prajim ceapa, ardeiul si dovleacul ras, 2 minute. Adaugam orezul, sarea, piperul si turnan 400ml apa. Fierbem pe foc mic. La final punem frunzele de salvie.
• Scoatem dovleacul copt din cuptor si il umplem cu orezul preparat. Servim cald.
2 portii
Timp de preparare: 60 minute
Mai multe retete gasesti pe sietul publicatiei, la
https://www.lacucina.ro.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Salata a la russe - o salată delicioasă, festivă! Rețeta tradițională și variante moderne
Compot de Vișine: Rețeta Delicioasă și Beneficii. Cum să Prepari Compot de Vișine pentru Iarnă
Ciocolata caldă - Rețete delicioase și sfaturi pentru preparare
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei