IN ACEST ARTICOL:
Tartele cu fructe sunt pregatite pe intregul Glob si nu exista o bucatarie a lumii fara o asemenea reteta. Germanii au tarta cu cirese, americanii pregatesc placinta cu nuci (pecan pie), in timp ce francezii sunt innebuniti dupa tartele cu pere. In luna octombrie, revista La Cucina ti-a pregatit un meniu special cu preparate din carne de vanat si vinuri alese. Te invitam sa incerci acest desert preparat anume pentru a desavarsi o masa ca-n povesti.
Tartele cu fructe sunt pregatite pe intregul Glob si nu exista o bucatarie a lumii fara o asemenea reteta. Germanii au tarta cu cirese, americanii pregatesc placinta cu nuci (pecan pie), in timp ce francezii sunt innebuniti dupa tartele cu pere. In luna octombrie, revista La Cucina ti-a pregatit un meniu special cu preparate din carne de vanat si vinuri alese. Te invitam sa incerci acest desert preparat anume pentru a desavarsi o masa ca-n povesti.

Ingrediente
400g gem de pere sau gutui
4-6 pere
1 plic de gelatina

Aluatul
200g faina
100g unt
150g zahar pudra
50g smântâna
2 oua
½ lingurita sare


Cum preparam
• Preparam aluatul. Frecam untul cu zaharul si sarea. Punem ouale, smântâna, omogenizam si adaugam faina. Framântam si lasam la rece 30 de minute.
• Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina. Întindem o foaie din aluat si o asezam în tava. Coacem 30 de minute.
• Taiem perele pe jumatate, le curatam de codite si seminte, si le taiem felii subtiri.
• Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
• Dupa ce s-a racit tarta, întindem gemul si deasupra asezam feliile de pere, în evantai.
• Turnam gelatina, o nivelam cu o paleta si lasam la rece.
• În loc de gem putem folosi orice crema ne place.

Timp de preparare: 60 minute
Timp de coacere: 30 minute

Pentru mai mutle detalii intra pe www.lacucina.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri