80 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 100g.ciocolata de menaj,
- 100g. ciocolata alba,
- 60g.unt,
- 200g.napolitane umplute cu crema de vanilie,
- 200ml. frisca,
- 1 praf de vanilie Bourbon,
- 3 linguri compot de mere,
- praf de cacao;
Mod de preparare:
1.Se rup in bucati cele doua sortimente de ciocolata ,apoi in bain -marie, separat, se topesc.Untul se adauga si se topeste in ciocolata maronie.
2.Se uda cu apa ,apoi se captuseste cu folie o forma de chec de cca.18cm. lungime.Pe fund se aseaza un rand de napolitane,peste un strat de ciocolata maronie, din nou napolitane, peste care se netezeste un strat de ciocolata alba.Se continua pana se termina toate ingredientele.
3.Se pune forma acoperita cu folie in frigider pentru 60 minute pana ciocolata se intareste bine.
4.Intre timp, se bate frisca cu vanilia,in care , usor, se incorporeaza compotul de mere.
5.Se rastoarna tortul pe o garfurie, se indeparteaza folia ,se presara partea de deasupra cu praf de cacao si se serveste cu frisca.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.