80 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 100g.ciocolata de menaj,
- 100g. ciocolata alba,
- 60g.unt,
- 200g.napolitane umplute cu crema de vanilie,
- 200ml. frisca,
- 1 praf de vanilie Bourbon,
- 3 linguri compot de mere,
- praf de cacao;
Mod de preparare:
1.Se rup in bucati cele doua sortimente de ciocolata ,apoi in bain -marie, separat, se topesc.Untul se adauga si se topeste in ciocolata maronie.
2.Se uda cu apa ,apoi se captuseste cu folie o forma de chec de cca.18cm. lungime.Pe fund se aseaza un rand de napolitane,peste un strat de ciocolata maronie, din nou napolitane, peste care se netezeste un strat de ciocolata alba.Se continua pana se termina toate ingredientele.
3.Se pune forma acoperita cu folie in frigider pentru 60 minute pana ciocolata se intareste bine.
4.Intre timp, se bate frisca cu vanilia,in care , usor, se incorporeaza compotul de mere.
5.Se rastoarna tortul pe o garfurie, se indeparteaza folia ,se presara partea de deasupra cu praf de cacao si se serveste cu frisca.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare