30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
500 GR. iaurt 10%, 500 gr. branza QUARC , 2 castravaeti proaspeti, 2 linguri praf de usturoi( granule), sare ,piper ALB ,1 lingura marar uscat,1 lingura patrunjel uscat
Mod de preparare:
Castravetii se rad pe razatoarea mica sau cel mai bine se dau prin masina de tocat carne(sita mica), dupa care se pun intr-un castron si se pune sarea si se lasa 10 min.
Apoi se storc intrun prosop curat cat se poate de bine. in alt castron se amesteca iaurtul, brinza Quarc, castravetii storsi si celelalte incrediente. Se pastreaza la frigider . Grecii mananca tzatziki cu kevapcici(un fel de mici de-ai nostrii cu mult oregano) si cu cartofi pai.
O alta reteta cu tzatziki. Se spala 4 cartofi mari(de forma lunguiata) cu tot cu coaja , se pun la cuptor. Dupa ce sau copt se scot si se taie pe lungime in doua , dar nu de tot . Se pun in folie de alu si se strange in jurul cartofului , apoi se umple cu tzatziki .
Se servesc calzi cu paine toast prajita si unsa cu unt.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Palie Dan (edestar70)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!