Smochinele dau o savoare deosebita acestui preparat.

Ingrediente:

(pentru 4 portii):

  • 2 piepti de pui,(dezosati)
  • 10 catei de usturoi,
  • 1 lamaie,
  • 4 felii de anchois(ansoa),
  • 2 linguri sos de soia ,
  • 30 smochine,
  • ulei de masline,
  • 4 rosii fara pielita,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • frunze de menta,
  • orez,
  • sofran;

Mod de preparare:

1.Se taie in doua fiecare piept de pui dezosat si se lasa sa se macereze in suc de lamaie(se pune lamaia pentru 30 de secunde in microunde pentru a iesi cat mai mult suc), frunze de menta si sos de soia.

2.Intr-o cratita se pune uleiul, feliile de ansoa, 10 catei de usturoi necuratati,30 de smochine(sa nu fie prea mari) si patrunjeleul verde.Se frig impreuna 10 minute, se adauga feliile de carne si rosiile fara pielita.Se lasa sa fiarba, pe foc mic, in cratita acoperita ,20 de minute.Se ia capacul si se continua fierberea inca 6 minute.Se acompaniaza preparatul cu orez fiert cu safran pentru a avea o culoare galbena si un vin alb sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piept de pui cu smochine si sos de soia.