Ingrediente:
- 8 oua fierte,
- 200g. crema de branza ,
- sare,
- piper,
- 1 lingurita mustar,
- 1/2 lingurita zahar praf,
- 4 rosii (nu prea mari),
- 30-40g. unt sau margarina Rama;
- patrunjel verde
- ceapa verde
- castraveciori murati
- ardei pentru ornat;
Mod de preparare:
1.Se curata ouale de coaja si se taie la ambele capete; la un capat mai putin, in asa fel incat sa le putem aseza pe verticala , pe farfurie,iar la celalalt capat mai mult pentru a putea scoate galbenusul si a putea fi umplute.
2.Galbenusurile se zdrobesc foarte bine cu furculita , se amesteca cu crema de branza, sarea, piperul negru proaspat macinat, zaharul praf si mustarul.Cu aceasta compozitie se umplu ouale.
3.Rosiile se taie in jumatati, se scot semintelesi, pe fiecare ou se pune o jumatate de ou ca o palarie.Untul sau margarina se freaca spuma si se fac punctulete peste palariile de rosii,imitand ciupercile otravitoare.Printre ouale umplute se pun fire de patrunjel verde , ceapa verde , castraveciori murati, felii de ardei .
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.