IN ACEST ARTICOL:
Sunt un aperitiv excelent!
Sunt un aperitiv excelent!

Dificultate:

redusa

Timp de preparare:

30 - min

Ingrediente:

(4 portii):

  • 4 rosii,
  • 1/2 lingurita oregano ,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 3 linguri otet balsamic,
  • 5 linguri ulei de masline,
  • 400g.mozzarella,
  • 1-2 vinete,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1/2 lingurita frunze de busuioc;


Mod de preparare

1.Se spala rosiile si se taie felii.Oregano se spala si se toaca marunt.Feliile de rosii se sareaza , pipereaza si se presara cu oregano tocat.

2.Se amesteca 3 linguri de otet balsamic cu 3 linguri ulei,se toarna amestecul peste rosii si se lasa sa se macereze impreuna 30 minute.Intre timp, se curata vinetele, se spala, se taie felii , se sareaza si se lasa 20 minute.Apoi, cu un servet de bucatarie se sterg toate feliile de vinete.Se presara peste ele piper .

3.Se taie felii mozzarella.Usturoiul tocat se prajeste in 2 linguri ulei , apoi se scoate si , in uleiul ramas, se frig feliile de vanata,apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta .
Din feliile de rosii, de mozzarella si feliile de vanata se formeaza, pe 4 farfurii 4 turnulete,in asa fel incat , in fiecare turnulet sa fie rosie,mozzarella, vanata, rosie, mozzarella si vanata.

4.Turnuletele se stropesc cu sucul in care s-au macerat rosiile ,se sareaza si pipereaza , dupa gust, si se orneaza cu frunzulite de busuioc si cu usturoiul prajit.

Pofta buna!

O reteta propusa de Vekas Maria

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri