Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
30 - min
Ingrediente:
(4 portii):
- 4 rosii,
- 1/2 lingurita oregano ,
- sare,
- piper proaspat macinat,
- 3 linguri otet balsamic,
- 5 linguri ulei de masline,
- 400g.mozzarella,
- 1-2 vinete,
- 2 catei de usturoi,
- 1/2 lingurita frunze de busuioc;
Mod de preparare
1.Se spala rosiile si se taie felii.Oregano se spala si se toaca marunt.Feliile de rosii se sareaza , pipereaza si se presara cu oregano tocat.
2.Se amesteca 3 linguri de otet balsamic cu 3 linguri ulei,se toarna amestecul peste rosii si se lasa sa se macereze impreuna 30 minute.Intre timp, se curata vinetele, se spala, se taie felii , se sareaza si se lasa 20 minute.Apoi, cu un servet de bucatarie se sterg toate feliile de vinete.Se presara peste ele piper .
3.Se taie felii mozzarella.Usturoiul tocat se prajeste in 2 linguri ulei , apoi se scoate si , in uleiul ramas, se frig feliile de vanata,apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta .
Din feliile de rosii, de mozzarella si feliile de vanata se formeaza, pe 4 farfurii 4 turnulete,in asa fel incat , in fiecare turnulet sa fie rosie,mozzarella, vanata, rosie, mozzarella si vanata.
4.Turnuletele se stropesc cu sucul in care s-au macerat rosiile ,se sareaza si pipereaza , dupa gust, si se orneaza cu frunzulite de busuioc si cu usturoiul prajit.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară