Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
30 - min
Ingrediente:
(4 portii):
- 4 rosii,
- 1/2 lingurita oregano ,
- sare,
- piper proaspat macinat,
- 3 linguri otet balsamic,
- 5 linguri ulei de masline,
- 400g.mozzarella,
- 1-2 vinete,
- 2 catei de usturoi,
- 1/2 lingurita frunze de busuioc;
Mod de preparare
1.Se spala rosiile si se taie felii.Oregano se spala si se toaca marunt.Feliile de rosii se sareaza , pipereaza si se presara cu oregano tocat.
2.Se amesteca 3 linguri de otet balsamic cu 3 linguri ulei,se toarna amestecul peste rosii si se lasa sa se macereze impreuna 30 minute.Intre timp, se curata vinetele, se spala, se taie felii , se sareaza si se lasa 20 minute.Apoi, cu un servet de bucatarie se sterg toate feliile de vinete.Se presara peste ele piper .
3.Se taie felii mozzarella.Usturoiul tocat se prajeste in 2 linguri ulei , apoi se scoate si , in uleiul ramas, se frig feliile de vanata,apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta .
Din feliile de rosii, de mozzarella si feliile de vanata se formeaza, pe 4 farfurii 4 turnulete,in asa fel incat , in fiecare turnulet sa fie rosie,mozzarella, vanata, rosie, mozzarella si vanata.
4.Turnuletele se stropesc cu sucul in care s-au macerat rosiile ,se sareaza si pipereaza , dupa gust, si se orneaza cu frunzulite de busuioc si cu usturoiul prajit.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare