40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 8 oua fierte tare si reci
- 1 ou crud,
- 1 ceapa mai marisoara,
- 2-3 catei de usturoi dupa gust,
- 1 felie de paine inmuiata in putina apa,
- 1 legatura mai mica de patrunjel
- 2 linguri de pesmet,
- 1 lingura de faina,
- sare,
- piper dupa gust si pt. un gust mai bun si parmezan ras dar nu mult.
Mod de preparare:
Se prepara dintr-un nr. de oua dupa cantitatea de chiftele dorita. am sa dau reteta la un nr. de 8 oua din care iese o cantitate apreciabila.timpul alocat mentionat este aproximativ. poze nu am din pacate. va asigur ca sunt delicioase. ouale pot fi inlocuite cu cartofi(ciftelute din carofi).
Ouale fierte si reci se curata de coaja si dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cu cutitul. se adauga pe rand apoi painea stoarsa si faramitata, ceapa si usturoiul tocate, pesmetul, faina, parmezanul, sarea, piperul,patrunjelul tocat si oul crud. Toate se amesteca si se obtine o compozitie omogena care se lasa sa stea cca.20 min. sa se imbine aromele.
Daca compozitia vi se pare moale se mai adauga un pic de faina iar daca este prea tare se mai adauga 1 ou crud mic. (compozitia trebuie sa fie putin mai tare decat cea pt. chiftele din carne). Se ia in mana putina faina si cu lingura se ia din compozitia de ou si se modeleaza chiftelutele care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc frumos.
Sunt bune si reci si calde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Gherlea Lenuta (lenu)
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă
Șir de cutremure în Arad și Dâmbovița, în mai puțin de o zi. Ce magnitudini au avut seismele
Greva generală afectează şi școlile speciale: părinții au fost chemați să-și ia copiii acasă
Angajații din Sănătate amenință cu proteste. Vor să strângă semnături pentru greva generală