IN ACEST ARTICOL:
Cea mai cunoscut� �i mai c�utat� e re�eta de baklava.
Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

Pentru sirop:

  • 5 pahare zah�r
  • 3,5 pahare ap�
  • sucul de la o jum�tate de l�mâie
  • Pentru aluat:
  • 4 pahare f�in�
  • 1 pahar lapte c�ldu�
  • 1 pachet praf de copt
  • 100g unt topit
  • 1 ou
  • Pentru umplutur�:
  • 250g miez nuc� f�râmi�at
  • Se mai folose�te:
  • 3 pachete amidon (în total 500g)
  • 150g unt topit fierbinte

Mod de preparare:

1. Ingredientele pentru aluat se amestec� pân� ce se ob�ine un aluat moale �i se las� acoperit pentru circa 15-20 minute. Dup� ce a dospit aluatul se împarte în trei buc��i egale. Aceste trei buc��i la rândul lor sunt împ�r�ite în 16-18 buc��i de aluat de m�rimea �i forma unei nuci. Aceste buc��i vor fi întinse cu ajutorul unui f�c�le� pân� ce ajung de m�rimea unei farfurii dup� care se a�eaz� una peste alta nu înainte de a pune între ele amidon din bel�ug. Nu pune�i amidon pe ultima foaie de deasupra. Astfel ve�i ob�ine 3 serii de câte 16-18 foi întinse la m�rimea unei farfurii.

2. Unge�i cu ulei o tav� rotund� de cuptor. Lua�i fiecare serie de foi �i o întinde�i cu f�c�le�ul pân� ce ob�ine�i o foaie de m�rimea t�vii. A�eza�i prima serie în tav� �i pune�i jum�tate din miezul de nuc� deasupra. Întinde�i �i a doua grup� de foi �i proceda�i la fel: a�eza�i-le în tav� �i pune�i miez de nuc� deasupra dup� care acoperi�i cu ultima serie de foi întins� de asemenea de m�rimea t�vii.

3. Siropul se ob�ine fierbând toate ingredientele la un loc pân� ce ob�ine�i un amestec mai gros dar care s� î�i p�streze forma lichid�.

4. T�ia�i cu un cu�it ascu�it foile din tav� în form� de romb. Turna�i deasupra 150 gr unt topit fierbinte astfel încât s� p�trund� în tot aluatul. Introduce-�i tava în un cuptor înc�lzit în prealabil la 200C �i coace�i bine. Atunci când este gata scoate�i baklava-ua din cuptor �i l�sa�i-o s� se r�ceasc�. Dup� ce s-a r�cit bine turna�i siropul c�ldu� peste el. Pentru un gust deosebit se va servi dup� aproximativ 4-5 ore.

Poft� bun�!

O reteta propusa de: Florina Grigore (floricel)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri