1 - ora
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
ALUATU DE TARTE
1 CUP(225 grame)unt moale.
1CUP(200 grame)zahar
2,1/2 CUP(350 grame faina)
2 galbenusuri,sau 1 ou intreg.
un virf cutit sare.
CREMA
1 budinca de vanilie
400 ml. lapte
6 linguri zahar.
Budinca se presteaza dupa instructiunile de pe plic,insa eu in loc de 500 ml lapte,am adaugat 400 ml ,pentru o consistenta mai groasa.
Mod de preparare:
Toate se amesteca la gramada,si formati o bila,dupa care o introduceti la rece pentru circa 3 ore.
se ia bucatele mici de aluat(circa o lingura pentru o tarta),se pune la mijlocul tavitei pentru tarta,si cu ajutorul degetelor se pasa de jos in sus si pe urma lateralele tavitei,pina se acopera tavita iar mijlocul sa fie gol.
Se acopere cu staniol si se presara fasole(la mine n-a fost cazu)..eu n-am pus nimic.
Se coc tartele la 325F(175grade)10-13 minte...nu mai mult,ca riscati sa se inchida aluatul de la culoare.
Se umple fiecare tarta cu budinca nici fierbinte,dar nici rece(potrivita)se lasa sa stea 1 ora,pe urma se decoreaza cu fructe,iar peste fructe glazura incolora
O reteta propusa de: Paradis (PARADIS)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară