40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 6-8 oua(functie de marimea tavii de copt)
- o cana de zahar
- o ceasca de ulei
- un praf de copt
- miez de nuca(optional)
- fructe de orice fel(mere, prune,struguri,pere,cirese,visine,capsuni etc)
- esenta
- o cana de faina
Mod de preparare:
Ouale se bat cu zaharul pana cand acesta se topeste, se adauga uleiul in reprize mici ca la maioneza, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie,esenta si faina dupa care se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie si unsa cu margarina.
Fructele taiate cubulete sau jumatati dupa caz, functie de tipul folosit se imprastie unifor pe toata suprafata prajiturii iar deasupra se adauga miez de nuca maruntit(se poate si fara). Se baga compozitia in cuptorul incalzit si se lasa 15 min la foc mare dupa care inca 15 min la foc mic.
Este o prajitura delicioasa si racoritoare dat fiind continutul de fructe si....pofta buna!
O reteta propusa de: Popescu Elena (lady_white)
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?