Este un tort care se prepara usor si este deosebit de gustos si aspectuos.
Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 160g. zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilinat,80g. unt sau margarina Rama,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 140g. faina;
  • Pentru crema:
  • 250g. capsuni,
  • 2,5dl. lapte,
  • 1 plic praf de budinca de capsuni,
  • 6-7 linguri zahar,
  • 250g. mascarpone;
  • Pentru uns forma:
  • 20g. unt sau margarina, faina;
  • Pentru ornat:
  • 250g. capsuni,
  • 1 plic jele de tort de culoare rosie,
  • cateva migdale,
  • frisca;
  • sirop pentru insiropat blatul;


Mod de preparare:

1.Se prepara blatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul 4-5 minute pana se obtine o crema densa.Se incorporeaza margarina incalzita si racita putin, faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma.In cuptor preincalzit, la 180*C, se coace blatul in forma unsa si infainata,reducandu-se dupa 10 minute focul la 165*C, timp de 25-30 minute.Se lasa sa se raceasca.

2.Se prepara crema:se spala capsunile, se curata de codite si se turmixeaza.Laptele se amesteca cu praful de budinca si cu zaharul, se adauga capsunile turmixate si se fierbe crema , pe foc moderat, amestecand mereu.Se lasa sa se raceasca bine , apoi se amesteca cu mascarpone , obtinandu-se o crema fina.

3.Pe o farfurie rotunda se pune blatul , se insiropeaza si se acopera cu crema.Peste crema se aseaza capsunile intregi sau taiate in jumatati si punem la rece.Cand crema s-a inchegat, se prepara jeleul, potrivit instructiunilor de pe plic si se acopera fructele .Se pune din nou la rece pana ce jeleul s-a intarit.

4.Se orneaza partile laterale ale tortului cu frisca , peste care vom aseza migdale taiate felii.

Pofta dulce!


O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri