Este o supa plina de vitamine si racoritoare pentru acest sezon.

Ingrediente:

(pentru 4 portii):

  • 3dl.sirop de zmeura(din fructe proaspete),
  • 7dl.apa,
  • 1-2 lingurite suc de lamaie,
  • 1,5 linguri amidon alimentar,
  • zahar(dupa gust);
  • pentru servire:
  • 202-250gr. zmeura proaspata(poate fi si congelata),
  • frisca,
  • 4 cupe de inghetata de vanilie,
  • frunzulite de menta sau lamaita;

Mod de preparare:

1.Siropul de zmeura se amesteca cu apa si se pun intr-o cratita si se lasa sa fiarba , la foc mic.
Amidonul alimentar se dizolva in putina apa rece si, amestecand mereu, il incorporam in amestecul de sirop si apa.Stingem focul, luam cratita de pe foc, amestecam inca 5 minute si lasam sa se raceasca in frigider.

2.Se potriveste de zahar(se poate pune miere), se adauga sucul de lamaie si se pune in 4 boluri, pe care le ornam cu fructe, frisca, cate o cupa de inghetata si frunzulite de lamaita sau menta.Se serveste rece.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de zmeura.