Ingrediente si mod de preparare:
Din faina apa,sare si drojdie facem un aluat de paine.Se framanta bine si se lasa sa dospeasca intr-un loc cald 30-40 de minute.In acest timp calim in ulei doua cepe potrivit de mari,taiate dupa preferinta mai mici sau mai mari.
Cand ceapa s-a inmuiat adaugam 3-400 de grame de ciuperci proaspete taiate la fel dupa placere.Adaugam un praf de sare,unul de vegeta si o adiere de piper.Lasam sa scada apa pe care o lasa ciupercile fara a mai adauga alta.
Luam de pe foc.Cand aluatul este crescut luam din el cate o bucata de marimea unui mar,o intindem foaie si punem o lingura generoasa de ciuperci calite.Impachetam ca pe un plic si punem intr-o tava unsa cu ulei,unele langa altele.Le dam la cuptorul dinainte incalzit,la foc potrivit.
Sunt gata cam in 30 de minute.Trebuie sa fie putin aurite deasupra.Le scoatem,le ungem cu putin ulei si sunt gata de servit.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Onica Elena (ellenn)
Tu cum pregatesti placinta cu ciuperci? Daca stii o alta reteta, da click aici si trimite
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?