-1kg carne dupa preferinta(porc si vita sau curcan si pui);
-2 cepe;
-2 linguri de malai;
-orez;
-delikat;
-condimente pentru sarmale;
-kaizer sau bacon;
-1/2 l bors;
-1 pahar de vin alb;
-2 linguri de bulion;
-6 legaturi de stevie;
-sare, piper macinat.
Mod de preparare:
-Se spala frunzele de stevie si se taie nervurile.
-Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa, condimentele, malaiul.
-se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.
-se aseaza in forma circulara in oala.
-intre fiecare strat se sarmale se apun feliile de kaizer sau bacon.
Se pune putina apa, se completeaza cu borsul.
Cand sunt aproape fierte se adauga bulionul si vinul si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se pot folosi si frunze de potbal, dar stevia are un gust mai bun, este acrisoara.
Se servesc cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Matilda Mihalcea (M2)
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro