-1kg carne dupa preferinta(porc si vita sau curcan si pui);
-2 cepe;
-2 linguri de malai;
-orez;
-delikat;
-condimente pentru sarmale;
-kaizer sau bacon;
-1/2 l bors;
-1 pahar de vin alb;
-2 linguri de bulion;
-6 legaturi de stevie;
-sare, piper macinat.
Mod de preparare:
-Se spala frunzele de stevie si se taie nervurile.
-Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa, condimentele, malaiul.
-se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.
-se aseaza in forma circulara in oala.
-intre fiecare strat se sarmale se apun feliile de kaizer sau bacon.
Se pune putina apa, se completeaza cu borsul.
Cand sunt aproape fierte se adauga bulionul si vinul si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
Se pot folosi si frunze de potbal, dar stevia are un gust mai bun, este acrisoara.
Se servesc cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Matilda Mihalcea (M2)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară